Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠαρουσία -και βράβευση- του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΟΤΜ της Ινδίας
Εκθέσεις

Παρουσία -και βράβευση- του ΕΟΤ στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΟΤΜ της Ινδίας

Καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση γυρισμάτων σε ελληνικούς προορισμούς, με στόχο την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών του Bollywood στη χώρα μας.

Με αισιόδοξες προβλέψεις για σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ινδία προς την Ελλάδα και με την απονομή βραβείου στον ΕΟΤ, έκλεισε τις εργασίες της η μεγαλύτερη διεθνής τουριστική έκθεση της Ινδίας “Outbound Travel Mart” (ΟΤΜ 2018) στο Μουμπάι.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε στην έκθεση για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του στρατηγικού ανοίγματος της τουριστικής αγοράς της Ινδίας από την υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την παγκόσμια προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, αλλά και την τουριστική προβολή της χώρας μέσα από την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 153 τ.μ. και συνεκθέτες την Κεντρική Ένωση Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), ελληνικές ξενοδοχειακές αλυσίδες, καθώς και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καβάλας “Δημωφέλεια“.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού της Ινδίας Alphons Kannanthanam, ο υπουργός Τουρισμού της περιφέρειας Maharashtra, Jaykumar Rawal, επικεφαλής ινδικών τουριστικών και ταξιδιωτικών ομίλων και εκπρόσωποι τοπικών αεροπορικών εταιρειών.


Από αριστερά, o προϊστάμενος Τμήματος Έρευνας Αγοράς και Διαφήμισης κ. Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο υπουργός Τουρισμού Ινδίας Alphons Kannanthanam, η κα Κατερίνα Μεϊμάρογλου (Τμήμα Εκθέσεων ΕΟΤ), ο υπουργός Τουρισμού της περιοχής Maharashtra, Jaykumar Rawal και η κα Ιωάννα Διαμαντίδη (Τμήμα Εκθέσεων ΕΟΤ).

Επίσης, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με παραγωγούς και κινηματογραφιστές -δεδομένου ότι καταγράφεται αυξανόμενο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση γυρισμάτων σε ελληνικούς προορισμούς- με στόχο την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών του Bollywood στη χώρα μας για άμεση και δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην αγορά της Ινδίας.

Η Ινδία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, καθώς οι λαοί των δύο χωρών έχουν βαθιές πολιτιστικές ρίζες και κοινές ιστορικές αναφορές. Επίσης έχει μια τεράστια κινηματογραφική βιομηχανία που ήδη πραγματοποιεί γυρίσματα στη χώρα μας τόσο για μουσικά video clip, όσο και για σκηνές δημοφιλών σήριαλ, που ήδη προβάλλονται ή πρόκειται να προβληθούν στην ινδική τηλεόραση.

Τη διοργάνωση της αποστολής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και το συντονισμό των συναντήσεων με τους φορείς της Ινδίας ανέλαβε ο τουριστικός οργανισμός NamasteGreece και ο ιδρυτής του, κ. Χρήστος Δήμας. Το NamasteGreece είναι ο μοναδικός ανεξάρτητος και εξειδικευμένος οργανισμός στην ανάπτυξη και διαχείριση τουρισμού από την Ινδία στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης τόνισε: “Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας μας, η ελληνική Αυτοδιοίκηση δίνει δυναμικό παρών εδώ στη Βομβάη, σε μία από τις μεγαλύτερες Εκθέσεις Τουρισμού στην Ασία. Είναι σημαντικό ότι συνεργαζόμαστε με ένα οργανισμό που ιδρύθηκε από οραματιστές Έλληνες που δημιουργούν γερές βάσεις στην ανάπτυξη του ινδικού τουρισμού στην Ελλάδα”.

Ο κ. Δήμας πρόσθεσε: “Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να έχουμε σε αυτή τη σημαντική έκθεση τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης. Για μας είναι μια πρώτη επιβεβαίωση των προσπαθειών και της πίστης μας ότι οι δύο αυτοί λαοί μπορούν έρθουν πιο κοντά μέσω του τουρισμού. Οι Ινδοί πρέπει να μάθουν καλύτερα την Ελλάδα, γιατί έτσι θα την αγαπήσουν και θα την επισκεφθούν”.

Στα βραβεία “Awards for excellence 2018”, ο ΕΟΤ διακρίθηκε για την συνολική του παρουσία στην ΟΤΜ 2018. Πρόκειται για τη δεύτερη βράβευση του στην ίδια διοργάνωση. Στην περυσινή πρώτη συμμετοχή του είχε βραβευθεί για τον Καλύτερο Σχεδιασμό Περιπτέρου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024