Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Ο Γ. Τζιάλλας στη Βενετία για την επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού ΕΕ - Κίνας 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 23 Ιανουάριος 2018, 15:23

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης παρουσίασε τη στρατηγική του υπουργείου για την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού και τις δράσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την ανάδειξη του Δρόμου του Μεταξιού ως ένα μέσο για τη σύνδεση της Ευρώπης με την Κίνα.


Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας εκπροσώπησε την Ελλάδα και το Υπουργείο Τουρισμού στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη του Έτους Τουρισμού ΕΕ - Κίνας 2018 στη Βενετία, όπου συμμετείχαν στελέχη κυβερνήσεων της ΕΕ και της Κίνας.

Το πρόγραμμα του Έτους Τουρισμού ΕΕ - Κίνας, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC), και η Ευρωπαϊκή Ένωση Τουρισμού (ETOA), με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής συνεργασίας των Ευρωπαϊκών και Κινεζικών τουριστικών επιχειρήσεων.


Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας με την Επίτροπο της ΕΕ Elzbieta Bienkowska, υπεύθυνη για την εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ο κ. Τζιάλλας συναντήθηκε με την Επίτροπο Elzbieta Bienkowska, υπεύθυνη για την εσωτερική αγορά, βιομηχανία, επιχειρηματικότητα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και συζήτησαν θέματα χρηματοδοτήσεων και διευκόλυνσης επενδύσεων. Η Επίτροπος εξέφρασε την πρόθεσή της να επισκεφθεί την Ελλάδα σε συνέχεια πρόσκλησης της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά. Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του τμήματος τουρισμού του ΟΟΣΑ Alain Dupeyras και συζήτησαν για θέματα συνεργασίας του υπουργείου με τον οργανισμό.

Ο κ. Τζιάλλας συμμετείχε επίσης ως ομιλητής στην ημερίδα για τη στρατηγική της ΕΕ για την περιφέρεια της Αδριατικής θάλασσας και του Ιονίου πελάγους (EUSAIR), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού ΕΕ - Κίνας 2018. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες στον τουρισμό από την ανάπτυξη του “Θαλάσσιου Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού”.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και το Thessaloniki Convention Bureau θα διοργανώσουν τον ερχόμενο Οκτώβριο την 8η συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού.
Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας κ. Γ. Τζιάλλας με την κα Ιωάννα Μουλίου-Niessler, υπεύθυνη του προγράμματος DG Regio στην ΕΕ και την κα Κατερίνα Κοντουδάκη, προϊσταμένη του τμήματος διεθνών σχέσεων και της ΕΕ της διευθυνσης στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top