Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προώθηση προορισμού

Η Χαλκιδική προωθεί τις οικογενειακές διακοπές στη ρωσική αγορά

Τατιάνα Ρόκου - 24 Ιανουάριος 2018, 12:02

Μέσω του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής 'Ταξίδι στην Ελλάδα', που διοργανώνεται από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εστιάζει σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που αναζητούν προορισμούς για οικογενειακές διακοπές.


Με ένα διαφορετικό τρόπο προβάλλεται φέτος η Χαλκιδική στη ρωσική αγορά, στοχεύοντας να προσελκύσει μεγαλύτερο μερίδιο Ρώσων τουριστών που επιλέγουν οικογενειακές διακοπές. Με μία “Below Τhe Line” (BTL) Marketing δράση, συμμετέχοντας στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής “Ταξίδι στην Ελλάδα”, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα, ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής εστιάζει σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που αναζητούν προορισμούς για οικογενειακές διακοπές απευθύνοντας το μήνυμα στους μικρούς τουρίστες, τα παιδιά.

Ο φετινός διαγωνισμός -που συμπίπτει με το Έτος Τουρισμού Ελλάδας - Ρωσίας- αφορούσε παιδιά ηλικίας 6 έως 13 χρόνων που ζουν στη Ρωσία ή ανήκουν στη ρώσικη διασπορά καλώντας τα να ταξιδέψουν νοερά στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής εμπνευσμένα από τη χώρα μας. Από το διαγωνισμό θα αναδειχτούν 4 νικητές από τις τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίοι θα κερδίσουν ένα πραγματικό ταξίδι στη Χαλκιδική και θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εξωτικό προορισμό με τα σμαραγδένια κρυστάλλινα νερά με τις χρυσαφιές αμμουδιές που γέννησε τον Αριστοτέλη, να επισκεφτούν το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα μέρη, το Άγιο Όρος, να περπατήσουν στα βήματα του “αρχανθρώπου” που έζησε πριν από 700.000 χρόνια στο Σπήλαιο των Πετραλώνων, να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο και να γευτούν την τοπική κουζίνα.


Ο Έλληνας γλύπτης, Νίκος Φλώρος.


Η συμμετοχή των μαθητών ήταν εντυπωσιακή, με πάνω από 1.000 δημιουργίες και το έργο της επιτροπής, που απαρτίζεται από σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης από τη Ρωσία και πρόεδρο τον πολυβραβευμένο Έλληνα γλύπτη, Νίκο Φλώρο, εξαιρετικά δύσκολο. Στην πρώτη φάση, η επιτροπή θα επιλέξει τις 20 καλύτερες δημιουργίες και στη συνέχεια, στις 12 Φεβρουαρίου, τα 5 επικρατέστερα έργα από κάθε κατηγορία θα τεθούν σε ψηφοφορία ανοιχτή στο κοινό στην ηλεκτρονική σελίδα elru2016.gr, από όπου θα αναδειχθούν και οι τελικοί νικητές.

Το ταξίδι στη Χαλκιδική είναι μία ευγενική χορηγία της Ellinair, της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής.

Τέλος, σημειώνεται ότι φέτος παρατηρήθηκε μία αύξηση στις αφίξεις (2015: 75.000, 2016: 70.000, 2017: 80.000) από τη Ρωσία, παρ’όλο που η Τουρκία διεκδίκησε και πήρε τελικά μεγάλο κομμάτι της ρωσικής αγοράς μέσω προσφορών και πολύ χαμηλών τιμών.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top