Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Η Hellenic Seaways δε θεωρεί ότι εγκατέλειψε τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Β. Σποράδες

Τατιάνα Ρόκου - 30 Ιανουάριος 2018, 11:13

Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι κατέβαλε επί δύο χρόνια μεγάλη προσπάθεια για τη σύνδεση, αναλαμβάνοντας μόνο αυτή το οικονομικό ρίσκο.


Σε συνέχεια δημοσιευμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, στα οποία αναφέρεται πως η Hellenic Seaways εγκατάλειψε την γραμμή Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, η εταιρεια ενημερώνει τα εξής:

“Η Hellenic Seaways, ως η μόνη ακτοπλοϊκή εταιρεία που την τελευταία δεκαπενταετία και συγκεκριμένα τα έτη 2004, 2005, 2006 και 2009 επιχείρησε με ταχύπλοο πλοίο τη δρομολογιακή σύνδεση της συμπρωτεύουσας με το σύμπλεγμα των νησιών των Β. Σποράδων, κατέβαλλε για ακόμη μια φορά την προσπάθεια, δρομολογώντας το πλοίο της ‘Flying Cat 4’ τη θερινή περίοδο του 2016. Παρ‘όλο που τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, συνέχισε την προσπάθεια και το 2017, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Παρ‘όλα αυτά, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δρομολόγησης δεν κατεγράφη με θετικό πρόσημο για ακόμη μια χρονιά, καθιστώντας ασύμφορη οικονομικά την συνέχιση του εγχειρήματος.

Η Hellenic Seaways δεν εγκατέλειψε τη γραμμή, γιατί δεν ήταν μια γραμμή η οποία της ανήκε. Κατέβαλε επί δύο συναπτά έτη μεγάλη προσπάθεια για τη σύνδεση, αναλαμβάνοντας μόνο αυτή το οικονομικό ρίσκο.

Με το τέλος της δεύτερης χρονιάς και δεδομένων των αποτελεσμάτων αποφάσισε πως δεν ήταν πλέον εφικτό να συνεχίσει τη δρομολόγηση και εγκαίρως, ως ο Νόμος 2932 ορίζει, ήταν γνωστό από το 2017 ότι το πλοίο της ‘Flying Cat 4’ είχε ήδη δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή.

Η Hellenic Seaways θεωρεί πως οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι σε εγρήγορση παρακολουθώντας τις εξελίξεις”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top