Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με τη Ρωσία
Περιφέρεια

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ανοιχτή σε συνεργασίες με τη Ρωσία

Μοναδική η δυνατότητα του Νότιου Αιγαίου για τους επισκέπτες του, λόγω του πολυνησιακού του χαρακτήρα, με συνδυασμό περισσότερων του ενός προορισμών διακοπών.

Στη συνάντηση διασύνδεσης (φόρουμ) μεταξύ των Περιφερειών της Ρωσίας και της Ελλάδας με θέμα “Τόσο διαφορετική Ελλάδα”, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Ιανουαρίου στη Μόσχα, συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου. Η κα Παπαβασιλείου παρουσίασε το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου στην υφυπουργό Πολιτισμού και αρμόδια για τον τουρισμό, Alla Manilova, στους υπουργούς Τουρισμού των περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς επίσης σε επαγγελματίες και εκπροσώπους των ιδιωτικών φορέων, ενώ είχε ειδικές Β2Β συναντήσεις. Έδωσε έμφαση στα θεματικά προϊόντα που διαθέτουν οι προορισμοί των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου (θρησκευτικός, γαστρονομικός, πολιτιστικός-αθλητικός τουρισμός κ.λπ.). Στάθηκε ιδιαίτερα στη μοναδική δυνατότητα που παρέχει στους επισκέπτες το Νότιο Αιγαίο, λόγω του πολυνησιακού του χαρακτήρα, για το συνδυασμό περισσότερων του ενός προορισμών διακοπών.

“Το Νότιο Αιγαίο έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες. Κάθε ένα από τα 50 νησιά μας δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο. Υπάρχουν πολλά περισσότερα για να ανακαλύψει κανείς στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες από τα ανεπανάληπτα τοπία και τις μαγευτικές παραλίες. Μία μεγάλη γκάμα τουριστικών εμπειριών περιμένει τους επισκέπτες μας”, είπε η κα Παπαβασιλείου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ανοιχτή σε συνεργασίες.

“Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τουρισμός απαιτεί ομαδικό πνεύμα. Αυτή η σημερινή εκδήλωση βρίσκεται σε πλήρη συνάφεια με τους στρατηγικούς μας στόχους. Θέτει τις βάσεις για την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων Ελλάδας και Ρωσίας, ενώ αποτελεί αφορμή για διεύρυνση της τουριστικής συνεργασίας σε εθνικό και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αύξηση των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και για την ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού. Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024