Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τεχνολογία

Η Google χρησιμοποιεί την A.I. για να προβλέπει τις καθυστερημένες πτήσεις πριν τις αεροπορικές

Άγγελος Ρεστάνης - 01 Φεβρουάριος 2018, 12:50

Το Google Flights αναπτύσσει νέες λειτουργίες για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να αντιμετωπίσουν μερικές από τις πιο αγχωτικές πτυχές των αεροπορικών ταξιδιών τους, δηλαδή τις καθυστερήσεις και την πολυπλοκότητα των βασικών ναύλων για τις οικονομικές θέσεις.


Όσον αφορά στις καθυστερήσεις, το Google Flights δε θα αντλεί απλώς απευθείας πληροφορίες από τις αεροπορικές εταιρείες, αλλά θα εκμεταλλεύεται την κατανόηση των παλαιότερων δεδομένων, καθώς και τους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να προβλέπει τις καθυστερήσεις που δεν έχουν ακόμη επισημανθεί από τις ίδιες τις αεροπορικές εταιρείες.

Η Google εξηγεί πως ο συνδυασμός των δεδομένων και των τεχνολογιών A.I. (Τεχνητής Νοημοσύνης) σημαίνει ότι μπορεί να προβλέψει ορισμένες καθυστερήσεις πριν από οποιαδήποτε επίσημη επιβεβαίωση. Η Google λέει ότι δε θα ενημερώνει τους χρήστες στην εφαρμογή μέχρι να είναι τουλάχιστον 80% σίγουρη για την πρόβλεψη. (Φυσικά, θα πρέπει οι χρήστες να φτάσουν στο αεροδρόμιο εγκαίρως, αλλά τουλάχιστον θα ξέρουν τι πρόκειται να αντιμετωπίσουν στη συνέχεια).

Επίσης, οι καθυστερήσεις θα αιτιολογούνται, όπως για παράδειγμα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών ή σε λόγω αργοπορίας του αεροσκάφους.

Ο χρήστης θα μπορεί επίσης να παρακολουθεί την κατάσταση της πτήσης του, αναζητώντας τον αριθμό πτήσης ή την αεροπορική εταιρεία και τη διαδρομή του, σημειώνει η Google. Στη συνέχεια, θα εμφανίζονται τα αίτια της καθυστέρησης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό που επίσης προστέθηκε στοχεύει στο να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν ποιοι ναύλοι “Basic Economy” συμπεριλαμβάνονται και ποιοί αποκλείονται από την οικονομική θέση μέσα στην τιμή του εισιτηρίου τους.

Αυτοί οι ναύλοι χαμηλού κόστους είναι συχνά η μόνη επιλογή για ταξιδιώτες με χαμηλό προϋπολογισμό, αλλά έχουν ορισμένους περιορισμούς, οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Το Google Flights θα εμφανίζει τους περιορισμούς που σχετίζονται με αυτούς τους ναύλους - όπως περιορισμούς στη χρήση του χώρου πάνω από τις θέσεις των επιβατών ή τη δυνατότητα επιλογής θέσης, καθώς και τα πρόσθετα τέλη αποσκευών του ναύλου. Αρχικά, αυτό εμφανίζεται στις πτήσεις της American, της Delta και της United διεθνώς.

Οι αλλαγές αυτές γίνονται πραγματικότητα μόλις ένα μήνα μετά την προσθήκη των τιμών εισιτηρίων και την εμφάνιση προσφορών στο Google Flights, καθώς και κάποιων λειτουργιών αναζήτησης ξενοδοχείων για όσους ψάχνουν στο διαδίκτυο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top