Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου στο διεθνές πρόγραμμα 'Med Jellyrisk EU'
Περιφέρεια

Συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου στο διεθνές πρόγραμμα 'Med Jellyrisk EU'

Η τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών για μέδουσες, ύστερα από το πρόβλημα που είναι υπαρκό από πέρυσι, και η δημιουργία Τουριστικού Περιπτέρου στον Ισθμό, είναι δύο από τις αποφάσεις που έλαβε το ΔΣ του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το 2018.

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου για το έτος 2018 με τη συμμετοχή 19 μελών, τακτικών και αναπληρωματικών. Η συνεδρίαση είχε πλούσια ατζέντα που περιλάμβανε συνολικά 15 θέματα ημερησίας διάταξης.

Στο Δ.Σ. παρέστη κατόπιν πρόσκλησης που έλαβαν από τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Σπύρο Καραβούλη, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, την οποία συνόδευαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ψυχάρης, προϊστάμενος της διεύθυνσης απασχόλησης, δια βίου μάθησης και εμπορίου και Σωτήρης Bαρελάς, ειδικός σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακόμη, παρών ήταν ο κ. Λεωνίδας Τσάγκαρης, εκπρόσωπος της Wyndham Loutraki Poseidon Resort.

Η συνεδρίαση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και παραγωγική με λήψη αποφάσεων σε σημαντικά θέματα. Συνοπτικά, τα θέματα που απασχόλησαν το Δ.Σ. ήταν:

1. Ενέργειες σχετικά με την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών για μέδουσες. Ο Οργανισμός, έχοντας διερευνήσει εδώ και μήνες αρκετά διεξοδικά το θέμα της αντιμετώπισης του προβλήματος με αρμόδιους φορείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έφερε ολοκληρωμένες προτάσεις προς το δήμο και την περιφέρεια ζητώντας την ανεύρεση τρόπων χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου πριν την καλοκαιρινή περίοδο. Προκάλεσε διαδοχικές κοινές συναντήσεις με το δήμο, το Λιμενικό Ταμείο, το Λιμεναρχείο Κορίνθου, την περιφέρεια, τους βουλευτές Κορινθίας και τις εταιρείες τοποθέτησης προστατευτικών διχτυών και βρισκόμαστε πλέον σε τελικό στάδιο αναφορικά με τη δρομολόγηση των τυπικών διαδικασιών από πλευράς των αρμόδιων αρχών και την λήψη τελικών αποφάσεων. H αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε όσον αφορά στην επίσπευση των διαδικασιών που έχουν αναλάβει οι εμπλεκόμενοι φορείς για την εύρεση της βέλτιστης και ταχύτερης λύσης, για τη χρηματοδότηση της τοποθέτησης των διχτυών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

2. Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της εισόδου της Πελοποννήσου αποφασίστηκε η δημιουργία τουριστικού περιπτέρου στον Ισθμό. Το info kiosk, στο οποίο θα προβάλλονται οι προορισμοί, τα αξιοθέατα, οι υπηρεσίες και τα τοπικά προϊόντα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου και θα παρέχονται στους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τον Ισθμό πληροφορίες και έντυπο ενημερωτικό υλικό, θα υλοποιηθεί κατόπιν συνεργασίας με την ΑΕΔΙΚ, το Δήμο, το Επιμελητήριο Κορίνθου και την Περιφέρεια Προπονήσου.
 
3. Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου θα συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα “Med Jellyrisk EU”. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχουν 5 ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπό έχει την ενίσχυση της προσέγγισης διαχείρισης και μετριασμού των επιπτώσεων των πολλαπλασιασμών των μεδουσών στην Μεσόγειο. Το έργο στοχεύει επίσης στην τόνωση και την  προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την προσαρμογή στην αλλαγή του κλίματος και το μετριασμό των κινδύνων που συνάδουν με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις ευκαιρίες απασχόλησης σε ένα ευρύ φάσμα θαλάσσιων ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

4. Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού Ρωσίας. Ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου Πολιτισμού – Τουρισμού της Ρωσίας εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία με την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων σε θέματα που άπτονται του πολιτισμού και του τουρισμού. Για τον λόγο αυτό ο Οργανισμός προχώρησε στην υπογραφή σχετικού μνημονίου  προκειμένου να δημιουργηθούν σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και προώθηση του τουριστικού προϊόντος στην ευρύτερη ρωσική τουριστική αγορά.

5. Προγραμματισμός σεμιναρίων ΣΕΤΕ. O Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το SETE Training, τον εξειδικευμένο μη κερδοσκοπικό φορέα που έχει ιδρύσει ο ΣΕΤΕ και μέρος των δράσεων αυτού αφορούν στην μετεκπαίδευση/εξειδίκευση των στελεχών των τουριστικών επιχειρήσεων. Το πρώτο από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα οργανωθούν και θα τελεστούν σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας έχει τίτλο “Front Office Essentials” και απευθύνεται αποκλειστικά σε εργαζόμενους πρώτης γραμμής, στον τομέα της υποδοχής και της εξυπηρέτησης πελατών. Το σεμινάριο αφορά μόνο σε επιχειρήσεις – μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου και θα πραγματοποιηθεί 9-10 Φεβρουαρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.

6. Νέο μέλος στον LTO αποτελεί κατόπιν ομόφωνης απόφασης του ΔΣ το ξενοδοχείο Wyndham Loutraki Poseidon Resort.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024