Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διαστημικός τουρισμός

Η Ρωσία σχεδιάζει διαστημικούς περιπάτους για τουρίστες

Θοδωρής Κουμέλης - 02 Φεβρουάριος 2018, 14:14

Το κόστος του ταξιδιού ανά άτομο θα είναι περίπου 80 εκατ. ευρώ και το ταξίδι θα διαρκεί περίπου δέκα ημέρες.


Η Ρωσία σχεδιάζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες σε τουρίστες, χάρη στη δυνατότητα, για πρώτη φορά, διαστημικών ταξιδιών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έναντι αμοιβής, σύμφωνα με στέλεχος της ρωσικής διαστημικής βιομηχανίας.

Ο Vladimir Solntsev, επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής εταιρείας Energia, δήλωσε σε κορυφαία ρωσική εφημερίδα ότι συζητάται η πιθανότητα προσφορά σε τουρίστες της εμπειρίας ενος διαστημικού περιπάτου. Συνέχισε λέγοντας ότι οι αναλυτές της αγοράς επιβεβαίωσαν ότι πλούσιοι είναι διατεθιμένοι να πληρώσουν χρήματα για μια τέτοια εμπειρία.

Όπως είπε, το κόστος του ταξιδιού ανά άτομο θα είναι περίπου 80 εκατ. ευρώ, ίσως λιγότερο για τον πρώτο τουρίστα. Οι τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα διαστημικό περίπατο, αλλά και να φτιάξουν ένα video clip της εμπειρίας τους. Το ταξίδι θα διαρκεί περίπου δέκα ημέρες.

Σημειώνεται ότι η Energia ήταν υπεύθυνη για την αποστολή το 1961 του πρώτου ανθρώπου στο διάστημα, Yuri Gagarin. Η εταιρεία  αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή ένα νέο διαστημικό σκάφος, το ΝΕΜ-2, το οποίο με τη βοήθεια ενός ρωσικού πυραύλου, θα μεταφέρει 4-6 τουρίστες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το ΝΕΜ-2 θα διαθέτει άνετες καμπίνες, είπε ο Solntsev, δύο τουαλέτες και Internet. Το σκάφος θα είναι έτοιμο για εκτόξευση το 2019.

Ο διαστημικός τουρισμός είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας, που επί του παρόντος κυριαρχείται από δυτικές εταιρείες, όπως η Virgin Galactic με έδρα τις ΗΠΑ και η οποία αποκάλυψε το δικό της σκάφος, SpaceShipTwo, το 2016.

Το 2009 η Ρωσία είχε στείλει για δύο εβδομάδες στον ISS τον Καναδό δισεκατομμυριούχο και ιδρυτή του Cirque du Soleil Guy Laliberte, ενώ το 2006, ο οποίος και παρέμεινε εκεί για δύο εβδομάδες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top