Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Μαλδίβες

Θοδωρής Κουμέλης - 06 Φεβρουάριος 2018, 10:41

Ταξιδιωτικές οδηγίες για τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό έχουν εκδώσει Κίνα, ΗΠΑ και Ινδία, καθώς η αναταραχή συμβαίνει στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν.


Ο πρόεδρος της χώρας Abdulla Yameen Abdul Gayoom έδωσε εντολή στις δυνάμεις ασφαλείας να εισέλθουν στον Ανώτατο Δικαστήριο και να συλλάβουν τον πρώην πρόεδρο Mohamed Nasheed. Ακόμη, κήρυξε τη χώρα σε κατάταση έκτακτης ανάγκης για 15 ημέρες.

Η αστυνομία συνέλαβε ακόμη τον ανώτατο δικαστή Abdulla Saeed και τον δικαστή του Ανώτατο Δικαστηρίου Ali Hamid, οδηγώντας σε κλιμάκωση την αντπαράθεση με τη δικαιοσύνη της χώρας. Ο πρόεδρος της χώρας αψήφησε την περασμένη εβδομάδα απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που ανακαλούσε τις κατηγορίες σε βάρος εννέα υψηλόβαθμων στελεχών της αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και του πρώην προέδρου, ο οποίος βρίσκεται σε εξορία. Το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Abdulla Yameen Abdul Gayoom κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επικαλούμενος “κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια”. Η αστυνομία συνέλαβε και τον πρώην πρόεδρο Maumoon Abdul Gayoom, ετεροθαλή αδελφό του Abdulla Yameen Abdul Gayoom, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας για 30 χρόνια και πλέον είναι στην αντιπολίτευση. Ο γιος του είναι μεταξύ των φυλακισμένων που το δικαστήριο διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι.

Γεωγραφικά μεταξύ της Ινδίας και τη Σρι Λάνκα, οι νησιωτικές Μαλδίβες είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός, ειδικά στους Κινέζους. Περίπου 1,4 εκατ. διεθνείς τουρίστες επσκέφθηκαν τις Μαλδίβες το 2017.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top