Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

'Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων' το νέο όνομα του αεροδρομίου της ΠΓΔτΜ

Τατιάνα Ρόκου - 07 Φεβρουάριος 2018, 10:00

Η κυβέρνηση της πΓΔΜ μετονόμασε το Αεροδρόμιο των Σκοπίων σε 'Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων', καθώς και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τα Σκόπια με τα ελληνικά σύνορα σε 'Αυτοκινητόδρομο Φιλία'.


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔτΜ Zoran Zaev δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποδεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία της. Πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΠΓΔτΜ αποφάσισε τη μετονομασία του αεροδρομίου από “Διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος” σε “Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων” και τη μετονομασία της εθνικής οδού της ΠΓΔτΜ, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από “Εθνική Οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών” σε “Εθνική Οδός Φιλία”.

Ως ένα θετικό βήμα και μία σημαντική εξέλιξη χαρακτηρίζει το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση της κυβέρνησης της πΓΔτΜ. “Η σημερινή απόφαση”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, “είναι ένα θετικό βήμα για την αντιστροφή των όσων έγιναν την τελευταία δεκαετία και επιβάρυναν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είναι μια σημαντική εξέλιξη προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού και ευελπιστούμε ότι θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου στις σχέσεις των δύο χωρών και λαών μας”.Στη φωτογραφία, άποψη του αεροδρομίου, με την παλαιά ονομασία του.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top