Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προορισμός

Αγωνία των Κερκυραίων ξενοδόχων για το πρόβλημα των σκουπιδιών (και τη φετινή σεζόν)

Τατιάνα Ρόκου - 08 Φεβρουάριος 2018, 09:54

Σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας επισημαίνει ότι εάν η Κέρκυρα γυρίσει σε καταστάσεις του 2015 και 2016, με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της, τότε θα έχουμε βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χωράς.


Τεράστιος είναι ο κίνδυνος διασυρμού της εικόνας της Κέρκυρας και του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας λόγω του προβλήματος των σκουπιδιών και του αδιέξοδου διαχείρισής τους στο νησί, τονίζουν σε επιστολή τους στον Έλληνα πρωθυπουργό οι Κερκυραίοι ξενοδόχοι. Η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας λέει χαρακτηριστικά ότι “είμαστε στο σημείο μηδέν” και τομίζει ότι η Κυβέρνηση οφείλει με την τεχνογνωσία των στελεχών των αρμόδιων υπουργείων και των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της, να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στην εξεύρεση άμεσης λύσης.Ακολουθεί η επιστολή:

“Προς
Αξιότιμο
Πρόεδρο της Κυβέρνησης
Κύριο Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Κέρκυρας και οι εργαζόμενοι σε αυτές μοχθούν καθημερινά για τη στήριξη της εθνικής οικονομίας.

Σας μεταφέρουμε την έντονη ανησυχία μας για την κατάσταση με τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους, καθώς και για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον ολόκληρος ο ενιαίος Δήμος Κέρκυρας.

Ο ‘τρόμος’ αυτός, ο οποίος υπονομεύει τη δημόσια υγεία, την τοπική οικονομία και την περαιτέρω ανάπτυξή μας, πρέπει να τερματιστεί.

Εάν η Κέρκυρα γυρίσει σε καταστάσεις του 2015 και 2016, με τόνους σκουπιδιών στους δρόμους της, τότε θα έχουμε βάλει την οριστική ταφόπλακα στον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χωράς.

Είμαστε στο σημείο μηδέν. Εμείς δεν είμαστε ειδικοί και αρμόδιοι να υποδείξουμε λύση. Η Κυβέρνηση οφείλει με την τεχνογνωσία των στελεχών των αρμόδιων υπουργείων και των Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της, να βοηθήσει τη Δημοτική Αρχή στην εξεύρεση άμεσης λύσης.

Σας καλούμε προσωπικά να κάνετε τα αδύνατα δυνατά, διότι η Κέρκυρα είναι ο ομφαλός της τουριστικής Ελλάδας.

Η υπερφορολόγηση, οι έκτακτες εισφορές και οι αντιπαραγωγικές πρακτικές οδηγούν τις τοπικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε τέλμα, με κίνδυνο αφελληνισμού.

Σκεφτείτε να ζητάμε από τους ήρωες επισκέπτες μας το νέο φόρο διαμονής, όταν θα φτάνουν στα ξενοδοχεία μας φέτος, αφού θα έχουν διασχίσει διαδρομές με τόνους απορριμμάτων στο πλάι τους.

Ο κίνδυνος διασυρμού της εικόνας της Κέρκυρας και του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας είναι τεράστιος.

Ζητούμε ως πολίτες και επιχειρήσεις να δοθεί εδώ και τώρα μια λύση”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top