Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Αύξηση 15-30% των προκρατήσεων από όλες τις αγορές, προτεραιότητα ο θεματικός τουρισμός

Βίκυ Καραντζαβέλου - 12 Φεβρουάριος 2018, 10:21

Όσον αφορά στο 2018 η υπουργός Τουρισμού σημείωσε από τα εγκαίνια της HORECA 2018 ότι τα πτητικά προγράμματα ενισχύονται και νέες απευθείας συνδέσεις έχουν προγραμματιστεί από περισσότερα ξένα αεροδρόμια προς περισσότερους ελληνικούς προορισμούς.


Τη 13η Διεθνή Έκθεση HORECA 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo εγκαινίασε η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, παρουσία μεγάλου αριθμούφορέων και εκπροσώπων του τουρισμού της χώρας. Στο πλαίσιο της καθιερωμένης έκθεσης παρουσίασεαπό το βήμα της 7ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το νέο θεσμικό πλαίσιο ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Η υπουργός αναφέρθηκε στα ιστορικά ρεκόρ αφίξεων-εσόδων της τελευταίας τριετίας, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς εφαρμογής τηςΕθνικής Περιφερειακής Τουριστικής Πολιτικής και της στενής συνεργασίας με τις περιφέρειες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, τους τουριστικούς φορείς και τον ιδιωτικό τομέα. “Οι επίμονες διαπραγματεύσεις και στρατηγικές συμφωνίες που συνάψαμε με τους μεγαλύτερους διεθνείς ταξιδιωτικούς ομίλους  και αεροπορικές εταιρείες συνέβαλαν στην  αύξηση του τουριστικού μας μεριδίου για τρίτη συνεχή χρονιά και στην ενίσχυση της συνδεσιμότητας όλων των ελληνικών προορισμών”, επεσήμανε η υπουργός.

Όσον αφορά στο 2018 η κα Κουντουρά σημείωσε ότι οι προκρατήσεις καταγράφουν αύξηση 15-30% από όλες τις παραδοσιακές και νέες αγορές. Ενώ, τα πτητικά προγράμματα ενισχύονται ακόμη περισσότερο και νέες απευθείας συνδέσεις έχουν προγραμματιστεί από περισσότερα ξένα αεροδρόμιαπρος περισσότερους ελληνικούς προορισμούς για την φετινή χρονιά.

“Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε ακόμη πιο εντατικά σε όλα τα επίπεδα για να διατηρήσουμε την ισχυρή αυτή δυναμική”, τόνισε η κα Κουντουρά από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, καλώντας διοίκηση και μέλη σε ακόμη στενότερη συνεργασία για την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των ζητημάτων του κλάδου.

Για την επίτευξη του στόχου για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο, η υπουργός επεσήμανε ότι στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί ο θεματικός τουρισμός. “Ολοκληρώσαμε και φέραμε σε δημόσια διαβούλευση το συνολικό νομοσχέδιο που καταρτίσαμε για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες και να διευθετήσουμε ζητήματα που αφορούν στον τουριστικό τομέα”, ανέφερε η κα Κουντουρά. Η νέα νομοθετική προσπάθειαέρχεται σε συνέχεια προηγούμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείο Τουρισμού και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει  ένα συνολικό θεσμικό πλαίσιο που θα υποστηρίξει την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια με βάση τα διεθνή πρότυπα και τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις.Επίσης, αναφορά έγινε στο εκτεταμένο νομοθετικό έργο του υπουργείου την τελευταία τριετία μέσω του οποίου επιλύθηκαν χρονίζοντα ζητήματα και  απλουστεύθηκανοι διαδικασίες λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα την θεσμοθέτηση σύγχρονων προδιαγραφών λειτουργίας για τα Κέντρα Θαλασσοθεραπείας και της διαδικασίας χορήγησης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας από το Υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνέχεια η υπουργός έκανε την καθιερωμένη βόλτα στα περίπτερα της 13ης Διεθνούς Έκθεσης HORECA 2018 όπου συνομίλησε με τους εκθέτες. Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης η γενική γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας και ο πρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top