Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚλειστό το αεροδρόμιο London City Airport λόγω βόμβας του Β' Π.Π.
Αεροδρόμια

Κλειστό το αεροδρόμιο London City Airport λόγω βόμβας του Β' Π.Π.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια έργων επέκτασης του αεροδρομίου. Το Βασιλικό Ναυτικό και η Αστυνομία του Λονδίνου αποφάσιααν να δημιουργήσουν μία ζώνη αποκλεισμού 200 μ. γύρω από το σημείο της ανακάλυψης της βόμβας.

Το αεροδρόμιο London City Airport περόκιεται να παραμείνει σήμερα κλειστό όλη τη μέρα, με ακύρωση όλων των πτήσεων, καθώς ανακαλύφθηκε στον Τάμεση βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που δεν έχει εκραγεί.

Κλειστά είναι και τμήματα του οδικού δικτύου της περιοχής, όπως και τμήμα του Ελαφρού Σιδηροδρόμου των Docklands που εξυπηρετεί και το αεροδρόμιο.

Η βόμβα ανακαλύφθηκε χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια έργων επέκτασης του αεροδρομίου. Το Βασιλικό Ναυτικό και η Αστυνομία του Λονδίνου αποφάσιααν να δημιουργήσουν μία ζώνη αποκλεισμού 200 μ. γύρω από το σημείο της ανακάλυψης της βόμβας.

Οι επιβάτες των ακυρωθέντων πτήσεων καλούνται να μην επιχειρούν να προσέλθουν στο City, καθώς πέρα από το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πετάξουν θα ταλαιπωρηθούν και λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου London City Robert Sinclair ανέφερε: “Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό αυτό το πρωί ύστερα από την ανακάλυψη βόμβας του Β’ Π.Π. στο King George V Dock την Κυριακή. Όλες οι πτήσεις από και προς το
London City τη Δευτέρα ακυρώνονται και δημιουργείται μια ζώνη αποκλεισμού στην περιοχή. Καλώ τους επιβάτες που επρόκειτο ναπετάξουν σήμερα να μην έρθουν στο αεροδρόμιο και να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για περισσότερες πληροφορίες. Κατανοώ την ταλαιπωρία για τους επιβάτες μας, αλλά και για ορισμένους κατοίκους της περιοχής. Η Μητροπολιτική Αστυνομία και το Βασιλικό Ναυτικό εργάζονται ώστε να απομακρύνουν με ασφάλεια τη βόμβα και να επιλύσουν την κατάσταση το συντομότερο δυνατό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024