Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εταιρικό ταξίδι

Η Amex εξαγοράζει τον Όμιλο Hogg Robinson

Θοδωρής Κουμέλης - 12 February 2018, 15:18

Η HRG αποτιμάται από την American Express GBT στις 410 εκατ. αγγλικές λίρες, ενώ η συμφωνία αναμένεται να γίνει στο β' τρίμηνο του έτους, υπό την προϋπόθεση να περάσει και από τις ρυθμιστικές εγκρίσεις.


Μια σημαντική ενοποίηση στον τομέα των επαγγελματικών ταξιδιών πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, με τη συμφωνία για τη συγχώνευση δύο εκ των τριών κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης ταξιδιών (TMC) στον κόσμο, της American Express Global Business Travel και του ομίλου Hogg Robinson.

Η HRG αποτιμάται από την American Express GBT στις 410 εκατ. αγγλικές λίρες, ενώ η συμφωνία αναμένεται να γίνει στο β’ τρίμηνο του έτους, υπό την προϋπόθεση να περάσει και από τις ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Λεπτομέρειες για τη μελλοντική ηγεσία των ενοποιημένων πλέον επιχειρήσεων δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Ωστόσο, μια δήλωση προς τους επενδυτές ανέφερε ότι η ενοποιημένη επιχείρηση θα χρησιμοποιήσει ”το καλύτερο διαθέσιμο ταλέντο τόσο από τη Hogg Robinson όσο και από την GBT”. Εννοείται ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν το όνομα HRG θα διατηρηθεί.

Σε μια ξεχωριστή -αλλά σχετική- συμφωνία, η HRG ανακοίνωσε την πώληση του λογισμικού της Fraedom στη Visa για 142 εκατ. λίρες περίπου.

Το ποσό που καταβάλλει η American Express GBT για τη HRG μπορεί να διαφέρει σχετικά με το εάν αυτή η πώληση στη Visa ολοκληρωθεί - με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί το Μάρτιο.

Η American Express GBT ανήκει από κοινού σε κοινοπραξία επενδυτών που έχει συσταθεί από την ιδιωτική επενδυτική εταιρεία Certares και την American Express το 2014. Η εταιρεία παλαιότερα ανήκε αποκλειστικά στην American Express.

Οι επενδυτές στο TMC περιλαμβάνουν την Qatar Investment Authority και τις εταιρείες επενδύσεων BlackRock και Macquarie Capital.

Σε κοινή δήλωσή τους, η American Express GBT και η HRG αναφέρουν ότι η συγχώνευση θα επιταχύνει την ανάπτυξη ”με τη χρήση συμπληρωματικών λύσεων”, επιτρέποντάς τους να συνδυάσουν “δύο προηγμένες πλατφόρμες τεχνολογίας και ανάπτυξης ταξιδιών για τη δημιουργία καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών”, να παρέχουν ”εξοικονόμηση κόστους, να ισοσταθμίσουν τα κέρδη και να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top