Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Συνάντηση της υπουργού Τουρισμού με σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών

Τατιάνα Ρόκου - 15 February 2018, 10:43

H κα Έλενα Κουντουρά ενημέρωσε τους σπουδαστές για την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική και τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς άξονες. Συνάντηση και με τον πρέσβη της Σερβίας, συζητήθηκε η συμμετοχή της Ελλάδας, ως τιμώμενη χώρα, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σερβίας IFT 2018.


Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά δέχθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού τους σπουδαστές της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών που συνόδευε ο διευθυντής της Ακαδημίας, πρέσβης κ. Ιωάννης Παπαμελετίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή χρονιά που η yπουργός συναντήθηκε με τους μελλοντικούς διπλωμάτες της χώρας μας, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους και με στόχο τη διαρκή ενημέρωσή τους στα θέματα της εθνικής τουριστικής πολιτικής και της τουριστικής προώθησης και προβολής της Ελλάδας διεθνώς.

Η υπουργός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τόνισε τη σημαντική συμβολή του μέσω των Διπλωματικών Αποστολών στην ενδυνάμωση του διεθνούς ρόλου και εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Ενημέρωσε διεξοδικά τους σπουδαστές για την εθνική περιφερειακή τουριστική πολιτική, τους στρατηγικούς αναπτυξιακούς άξονες και την επίτευξη διαδοχικών ρεκόρ στα τουριστικά μεγέθη της χώρας στα τρία χρόνια εφαρμογής της.

Παρουσίασε το σύνολο των πρωτοβουλιών και ενεργειών που υλοποιήθηκαν για  την ισχυροποίηση του θεσμικού ρόλου της Ελλάδας στα παγκόσμια κέντρα αποφάσεων στον τουρισμό.

Συζήτησε επίσης μαζί τους για  το δυναμικό άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού στις παραδοσιακές και νέες ξένες αγορές, καθώς και για την υλοποιούμενη στρατηγική στη διεθνή προώθηση και προβολή της Ελλάδας, ως κορυφαίος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Συνάντηση και με τον πρέσβη της Σερβίας Dusan Spasojevic
Η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε και με τον πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Dusan Spasojevic, με τον οποίο εξέτασε τρόπους ενίσχυσης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας και την αύξηση των εκατέρωθεν τουριστικών ροών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Σερβίας στη Θεσσαλονίκη και της υπογραφής της συμφωνίας διμερούς τουριστικής συνεργασίας.Η υπουργός επισήμανε ότι η Σερβία αποτελεί μία δυναμική αγορά για τον ελληνικό τουρισμό και σε υλοποίηση ενός πολύ στοχευμένου προγράμματος καταγράφεται διψήφια αύξηση των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα την τελευταία τριετία.

Από την πλευρά του ο πρέσβης της Σερβίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο διαρκώς αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα και στο υψηλό ενδιαφέρον των Σέρβων επισκεπτών για νέους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.

Επίσης, συζήτησαν για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ως τιμώμενη χώρα, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σερβίας “IFT 2018” την ερχόμενη εβδομάδα στο Βελιγράδι, που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη. Ο ΕΟΤ συμμετέχει με περίπτερο και με μεγάλο αριθμό συνεκθετών περιφερειών από όλη την Ελλάδα. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στην έκθεση, η υπουργός Τουρισμού, η οποία έχει προγραμματίσει διαδοχικές συναντήσεις και επαφές για την δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην τουριστική αγορά της Σερβίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top