Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροδρόμια

Πρώτη πτήση εξωτερικού στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων στις 16 Φεβρουαρίου από την TUS Airways

Τατιάνα Ρόκου - 15 Φεβρουάριος 2018, 13:26

Εκ νέου παροχή υπηρεσιών αεροπορικών καυσίμων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων 'Βασιλεύς Πύρρος'.


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανταποκρινόμενο στο αίτημα παραγωγικών και αυτοδιοικητικών φορέων των Ιωαννίνων, αλλά και υλοποιώντας ένα συνολικό σχεδιασμό αναβάθμισης του ρόλου των ελληνικών αεροδρομίων και ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος, από το Μάιο του 2017, ξεκίνησε μεθοδικά και συστηματικά όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), για την εκ νέου παροχή υπηρεσιών αεροπορικών καυσίμων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων “Βασιλεύς Πύρρος” και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε ο Αερολιμένας των Ιωαννίνων να είναι έτοιμος μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Από το Σεπτέμβριο του 2017 ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, δεσμεύθηκαν για την εγκατάσταση των προαναφερθέντων υπηρεσιών έως το τέλος του Φεβρουαρίου του 2018.

“Η δέσμευσή μας έγινε πραγματικότητα και σε χρονικό διάστημα συντομότερο και επιτυγχάνεται ακόμη και ο στόχος η πρώτη αναμενόμενη εμπορική πτήση που είναι προγραμματισμένη για τις 16 Φεβρουαρίου 2018 να βρει το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων να παρέχει και αεροπορικό καύσιμο”, αναφεέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Για την έγκαιρη υλοποίηση αυτού του έργου, απαιτήθηκαν συντονισμένες προσπάθειες και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων δημοσίων υπηρεσιών και ιδιωτικών φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Η πρώτη πτήση εξωτερικού αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2018, από την εταιρεία TUS Airways - προερχόμενη από τη Λάρνακα της Κύπρου- με αναμενόμενη ώρα άφιξης στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων “Βασιλεύς Πύρρος” (ΚΑΙΩΠ) την 11:30 τοπική.

Με βάση τη θετική εξέλιξη ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για ενίσχυση του Αεροδρομίου Ιωαννίνων και με υπηρεσίες παροχής καυσίμων με τρόπο συστηματικό, μεθοδικό και έγκαιρο, ότι τα όσα είπαμε για το θέμα αυτό από την αρχή είχαν στέρεες βάσεις και δεν ήταν λόγια του αέρα για λαϊκή κατανάλωση.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς των Ιωαννίνων, με την ΥΠΑ και τις υπηρεσίες της και όλους τους συναρμόδιους φορείς αλλά και με τον ιδιωτικό τομέα, υλοποιήσαμε το στόχο.

Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει πως είναι καλύτερο πρώτα να δουλεύεις για την επίτευξη στόχων και μετά να τους ανακοινώνεις ή να τους παρουσιάζεις, για να μην είναι κούφια και εύκολα λόγια.

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους βοήθησαν και δίνουμε μία νέα πνοή και προοπτική και στο Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων αλλά και στην Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top