Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈργα εξωραϊσμού της ΕΤΑΠ Λάρνακας στην περιοχή του Αγ. Λαζάρου
Κύπρος

Έργα εξωραϊσμού της ΕΤΑΠ Λάρνακας στην περιοχή του Αγ. Λαζάρου

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα βελτίωσης του δομημένου περιβάλλοντος στις τουριστικές περιοχές της Κύπρου.

O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού εκφράζει την ικανοποίησή του για την υλοποίηση σημαντικών έργων εξωραϊσμού και αντιμετώπισης της οπτικής ρύπανσης στην περιοχή του Αγ. Λαζάρου Λάρνακας, ύστερα από πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και επιθυμεί να συγχαρεί θερμά την εταιρεία.

Ο Οργανισμός έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα βελτίωσης του δομημένου περιβάλλοντος στις τουριστικές περιοχές της Κύπρου. Θέματα αρχιτεκτονικής κτιρίων που υστερούν σε τοπικό χαρακτήρα και χρώμα, παράνομες κτιριολογικές παρεμβάσεις και επεκτάσεις στα κτίρια, η αισθητική που παρουσιάζουν σκιάδια και τέντες, άναρχες και αντιαισθητικές επιγραφές / πινακίδες και άλλες εγκαταστάσεις, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία των τουριστικών περιοχών, όπως και άλλα θέματα ευρύτερης ακαλαισθησίας και έλλειψης αισθητικής προβληματίζουν τον Οργανισμό. Είναι γι’αυτόν το λόγο που ο ΚΟΤ ήταν ανάμεσα στους φορείς που υποστήριξαν οικονομικά τις πρωτοβουλίες της ΕΤΑΠ Λάρνακας, επικροτώντας τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Ο Οργανισμός προτρέπει όλους τους αρμόδιους φορείς, Δήμους, Κοινότητες, ΕΤΑΠ όπως εγκύψουν στο θέμα και εργαστούν συστηματικά προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής βελτίωσης του ζητήματος, για το καλό των τοπικών κοινωνιών, αλλά και του τουρισμού της χώρας γενικότερα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024