Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Έργα εξωραϊσμού της ΕΤΑΠ Λάρνακας στην περιοχή του Αγ. Λαζάρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 15 Φεβρουάριος 2018, 14:35

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα βελτίωσης του δομημένου περιβάλλοντος στις τουριστικές περιοχές της Κύπρου.


O Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού εκφράζει την ικανοποίησή του για την υλοποίηση σημαντικών έργων εξωραϊσμού και αντιμετώπισης της οπτικής ρύπανσης στην περιοχή του Αγ. Λαζάρου Λάρνακας, ύστερα από πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και επιθυμεί να συγχαρεί θερμά την εταιρεία.

Ο Οργανισμός έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα βελτίωσης του δομημένου περιβάλλοντος στις τουριστικές περιοχές της Κύπρου. Θέματα αρχιτεκτονικής κτιρίων που υστερούν σε τοπικό χαρακτήρα και χρώμα, παράνομες κτιριολογικές παρεμβάσεις και επεκτάσεις στα κτίρια, η αισθητική που παρουσιάζουν σκιάδια και τέντες, άναρχες και αντιαισθητικές επιγραφές / πινακίδες και άλλες εγκαταστάσεις, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία των τουριστικών περιοχών, όπως και άλλα θέματα ευρύτερης ακαλαισθησίας και έλλειψης αισθητικής προβληματίζουν τον Οργανισμό. Είναι γι’αυτόν το λόγο που ο ΚΟΤ ήταν ανάμεσα στους φορείς που υποστήριξαν οικονομικά τις πρωτοβουλίες της ΕΤΑΠ Λάρνακας, επικροτώντας τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία.

Ο Οργανισμός προτρέπει όλους τους αρμόδιους φορείς, Δήμους, Κοινότητες, ΕΤΑΠ όπως εγκύψουν στο θέμα και εργαστούν συστηματικά προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής βελτίωσης του ζητήματος, για το καλό των τοπικών κοινωνιών, αλλά και του τουρισμού της χώρας γενικότερα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top