Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕΝΦΙΑ και Φόρος Διαμονής από τα σημαντικότερα προβλήματα των ξενοδόχων της Μαγνησίας
Ξενοδοχία

ΕΝΦΙΑ και Φόρος Διαμονής από τα σημαντικότερα προβλήματα των ξενοδόχων της Μαγνησίας

Ο Φόρος Διαμονής, ο αθέμιτος ανταγωνισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων και οι εταιρείες πνευματικών, συγγενικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που προσεγγίζουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα, είναι μερικά από τα προβλήματα που έθιξε ο πρόεδρος της Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα με ζωντανή μουσική, χορό και τραγούδι, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Valis Resort & Spa. Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γιώργος Ζαφείρης, με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας στο χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους μια καλή χρονιά, με επιτυχίες και δημιουργικότητα, επισήμανε την αξία της ενότητας και της συλλογικής προσπάθειας για την υπέρβαση των δυσκολιών στο χώρο του τουρισμού. Εξήρε την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με τους Δήμους Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, καθώς και με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στον καθοριστικό ρόλο του αναφορικά με την επίτευξη πολλών συνεργασιών που έχουν σχέση με το Αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε τα προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, καθώς και στο Φόρο Διαμονής, που ενώ έχει τεθεί σε ισχύ από 01/01/2018, ακόμη δεν έχει δοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος αναφορικά με τον τρόπο εφαρμογής του, ενώ τα ξενοδοχειακά καταλύματα – πάροχοι δέχονται δικαιούχους “κοινωνικού τουρισμού” του ΟΑΕΔ. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων ή διαφορετικά στα “παράνομα” καταλύματα της περιοχής μας, ένα θέμα που χρήζει άμεσης λύσης. Ο κ. Ζαφείρης έθεσε το πρόβλημα των εταιρειών πνευματικών, συγγενικών και τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που προσεγγίζουν τα ξενοδοχειακά καταλύματα, καθώς και το θέμα που έχει προκύψει με τις οφειλές ξενοδοχείων προς τη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024