Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κοινωνικός τουρισμός

Ξενοδόχοι Μαγνησίας: Ο ΟΑΕΔ έρχεται σε αντίκρουση με τον νόμο 4389/2016 για τον φόρο διαμονής

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Φεβρουάριος 2018, 14:57

H Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας ισχυρίζεται ότι σε επιστολή της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, για τον 'φόρο διαμονής' που ισχύει στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, αναφέρεται ότι αυτός επιμερίζεται στους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό διαμενόντων στο δωμάτιο. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 120 του νόμου 4514/2018 τροποποιείται η ρύθμιση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 που αφορά στον φόρο διαμονής και προκύπτει πως ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά δωμάτιο (σε έναν από τους διαμένοντες στο δωμάτιο).


Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας διαμαρτύρεται, μέσω ανακοίνωσης, για το γεγονός ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη την εγκύκλιο με την οποία θα διευκρινίζονται ο τρόπος είσπραξης του ‘φόρου διαμονής’ από τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά, οι ξενοδόχοι της Mαγνησίας επισημαίνουν:

“Πριν ένα μήνα αναρτήθηκε επιστολή από τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, αναφορικά με τον ‘φόρο διαμονής’ που ισχύει στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, ο οποίος επιμεριζόταν στους δικαιούχους ανάλογα με τον αριθμό διαμενόντων στο δωμάτιο - και μάλιστα με την έκδοση ενός ενιαίου παραστατικού - και χρηματοδοτούνταν από τον ΟΑΕΔ.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι ο ‘φόρος διαμονής’ επιμερίζεται στους δικαιούχους, ενώ σύμφωνα με το άρθρο 120 του νόμου 4514/2018 με τίτλο ‘Αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων και άλλες διατάξεις’ τροποποιείται η ρύθμιση του άρθρου 53 του ν. 4389/2016 που αφορά στον φόρο διαμονής. Από την ανάγνωση της ανωτέρω τροποποίησης προκύπτει, ανάμεσα σε άλλα, πως ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά δωμάτιο (σε έναν από τους διαμένοντες στο δωμάτιο και με την έκδοση διαφορετικού παραστατικού). Επομένως η επιστολή του ΟΑΕΔ έρχεται σε αντίκρουση με τον Νόμο!”

Η Ένωση τονίζει ότι έχουν περάσει τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, ωστόσο καλούνται οι ξενοδόχοι - πάροχοι από 1ης Ιανουαρίου 2018 να παρέχουν κοινωνικό έργο εξυπηρετώντας τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και ενώ πέρασε και το τριήμερο των Αποκρεών υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις.

“Φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών ακόμη δεν έχει εκδώσει την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη εγκύκλιο με την οποία θα διευκρινίζονται ο τρόπος είσπραξης του ‘φόρου διαμονής’ από τους δικαιούχους του “Κοινωνικού Τουρισμού” του ΟΑΕΔ όταν για π.χ. θα διαμένουν τρεις δικαιούχοι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή όταν εκ των τριών επισκεπτών οι δύο είναι δικαιούχοι κ.λπ.”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top