Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Η Meridiana μετονομάζεται σε Air Italy

Θοδωρής Κουμέλης - 21 Φεβρουάριος 2018, 15:30

Η Air Italy σκοπεύει να έχει στη διάθεσή της περίπου 50 αεροσκάφη μέχρι το 2022 και έχει ήδη δεσμευθεί να λάβει 20 ολοκαίνουργια αεροσκάφη Boeing 737-Max, από τον Απρίλιο του 2018, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.


Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Meridiana ανακοίνωσε τη νέα φάση ανάπτυξής της, με τη νέα της ταυτότητα ως Air Italy. Η Qatar Airways έχει ήδη ενισχύσει τη δέσμευσή της προς την Air Italy το 2017, με την εξαγορά του 49% της AQA Holding, της νέας μητρικής εταιρείας της Air Italy, ενώ ο προηγούμενος μοναδικός μέτοχος, Alisarda, διατήρησε το 51%.Κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου στο Μιλάνο, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, Akbar Al Baker, ο Marco Rigotti, πρόεδρος της Alisarda και της AQA Holding, ο Sultan Allana της Alisarda και του AKFED και ο Francesco Violante, πρόεδρος της Meridiana, παρουσίασαν τη νέα και σύγχρονη ταυτότητα της Air Italy, καθώς και το νέο επιχειρηματικό σχέδιο της αεροπορικής εταιρείας, εστιάζοντας στην εξαιρετική εμπειρία των επιβατών και την επόμενη γενιά των ταξιδιωτών, με στόψο να γίνει η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ιταλίας.

Η Air Italy σκοπεύει να έχει στη διάθεσή της περίπου 50 αεροσκάφη μέχρι το 2022 και έχει ήδη δεσμευθεί να λάβει 20 ολοκαίνουργια αεροσκάφη Boeing 737-Max, από τον Απρίλιο του 2018, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η Air Italy θα παραλάβει επίσης φέτος πέντε αεροσκάφη Airbus A330-200 από το στόλο της Qatar Airways, προτού να αντικατασταθούν από τα αεροσκάφη Boeing 787-8 Dreamliner, αρχής γενομένης από το Μάιο του 2019.

Οι προορισμοί του δικτύου της Air Italy θα επεκταθούν επίσης, με νέα δρομολόγια μακρινών αποστάσεων από το Μιλάνο στη Νέα Υόρκη και το Μαϊάμι να έχουν ήδη ανακοινωθεί και τα οποία σύντομα θα ακολουθήσουν νέα δρομολόγια μικρών αποστάσεων, που θα συνδέουν το Μιλάνο και τους μεγάλους προορισμούς της αεροπορικής εταιρείας με τη Ρώμη, τη Νάπολη, το Παλέρμο, την Κατάνια και την Λαμέτζια Τέρμε στην Καλαβρία.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν επίσης την ενίσχυση του δικτύου μικρών αποστάσεων για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας, αλλά και την έναρξη του πρώτου προορισμού μακρινής απόστασης από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης το 2019. Η Air Italy σκοπεύει να πραγματοποιεί πάνω από 50 δρομολόγια ετησίως μέχρι το 2022.

Η Meridiana έχει μεταφέρει μέχρι σήμερα περισσότερους από 100 εκατ. επιβάτες ως αερομεταφορέας πλήρους υπηρεσιών, που εκτελούσε πτήσεις μικρών αλλά και μεγάλων αποστάσεων. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 1.400 υπαλλήλους, διατηρεί εταιρικές σχέσεις με άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και είναι πλήρες μέλος της IATA, καθώς και η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στο αεροδρόμιο Olbia Costa Smeralda.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top