Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Η Χαλκιδική εδραιώνεται στις προτιμήσεις των Ιταλών ως εναλλακτικός προορισμός

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Φεβρουάριος 2018, 11:28

Η Χαλκιδική προσελκύει κυρίως το ενδιαφέρον οικογενειών, νεαρών ζευγαριών και ηλικιωμένων που αναζητούν την τοπική κουλτούρα, την επαφή με τη φύση και τον εναλλακτικό τουρισμό. Την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί θεματικό press trip, σε μια προσπάθεια να προβληθεί ο εναλλακτικός τουρισμός μέσα από τη δημιουργία νέων περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών.


Ολοκληρώθηκε  η Διεθνής έκθεσης τουρισμού ΒΙΤ2018 στο Μιλάνο προσελκύοντας το ενδιαφέρον 46.000 επισκεπτών από 79 χώρες, σημειώνοντας αύξηση 46% σε σχέση με το 2017. Σημαντική επισκεψιμότητα σημείωσε το περίπτερο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, που συμμετείχε με αυτόνομο stand για 4η συνεχή χρονιά. Την παρουσία της Χαλκιδικής οργάνωσε και επιμελήθηκε η συνεργάτης του οργανισμού και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στην ιταλική αγορά τα τελευταία 5 χρόνια, κα Ελένη Σαρηκώστα. Οι Ιταλοί πλέον γνωρίζουν τη Χαλκιδική και ξέρουν τι θέλουν ταξιδεύοντας στον προορισμό.

Η Χαλκιδική προσελκύει κυρίως το ενδιαφέρον οικογενειών, νεαρών ζευγαριών και ηλικιωμένων που αναζητούν την τοπική κουλτούρα, την επαφή με τη φύση, τον εναλλακτικό τουρισμό ή απλά, την ξεκούραση, τη θάλασσα και καλό φαγητό. Παρήλθε η εποχή του all-inclusive για τους Ιταλούς, οι οποίοι ψάχνουν πληροφορίες από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης, όπως διεθνής εκθέσεις, ιστοσελίδα του προορισμού και στη συνέχεια καταφεύγουν στα social media (facebook και instagram) των ταξιδιωτικών περιοδικών και των τηλεοπτικών εκπομπών ενώ πλέον όλο και περισσότεροι Ιταλοί επιλέγουν να κάνουν μόνοι τους κράτηση και όχι μέσω γραφείων.

Σημαντική στιγμή ήταν η συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην εκδήλωση με θέμα τους γάμους που συν-διοργάνωσαν η BIT με το σύλλογο Wedding Planner της Ιταλίας. Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον διάσημο οργανωτή γάμων Mauro Adami, ο οποίος σύντομα θα γράψει για τη Χαλκιδική και στο Blog του.

Καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με Ιταλούς δημοσιογράφους, όπως με τη Raffaella Martinotti από το δημοσιογραφικό όμιλο TGCOM24, την Ilaria Santi από το portal Siviaggia, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα portals σε επισκεψιμότητα στην Ιταλία, ενώ ήδη συμφωνήθηκαν να δημοσιευθούν διάφορα άρθρα για τη Χαλκιδική. Παράλληλα, έγιναν οι καθιερωμένες συναντήσεις με δημοσιογράφους από το τηλεοπτικό δίκτυο της RAI, το ταξιδιωτικό περιοδικό “Marco Polo”, καθώς και δημοσιογράφους από την Ελβετία.

Τέλος, έπειτα από τη συνάντηση με τον Mauro Fumagalli, εκπρόσωπο μεγάλης ποδηλατικής ομοσπονδίας οριστικοποιήθηκε το θεματικό press trip της ερχόμενης άνοιξης στο οποίο θα συμμετέχουν ειδικευμένοι δημοσιογράφοι, Tour Operators και ποδηλάτες. Το press trip αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής να αναπτύξει και να προβάλει τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από τη δημιουργία νέων περιπατητικών και ποδηλατών διαδρομών, τα οποία βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο σχεδιασμού και οι τρεις πρώτες διαδρομές αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές της τουριστικής σεζόν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top