Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Αυξημένες κατά 15% οι κρατήσεις των Τσέχων τουριστών για την Ελλάδα το 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 22 Φεβρουάριος 2018, 13:18

Η Ελλάδα αποτελεί την κορυφαία επιλογή των Τσέχων για αεροπορικά ταξίδια, και προβάλλει δυναμικά νέους ελληνικούς προορισμούς και θεματικές τουριστικές εμπειρίες. Η Τσεχία είναι μία από τις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του τουρισμού προς την Ελλάδα το 2017.


Υψηλή ζήτηση για την Ελλάδα καταγράφεται από την Τσεχία για το 2018, με αύξηση 15% στις κρατήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις επαφές της ηγεσίας του ΕΟΤ με παράγοντες της τσεχικής τουριστικής αγοράς στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Πράγας, “Holiday World 2018”, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο και δυναμικές προωθητικές ενέργειες.

Την έκθεση επισκέφτηκαν ο γενικός γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τους επικεφαλής της τσεχικής τουριστικής βιομηχανίας και με εκπροσώπους των τσεχικών ΜΜΕ.


Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας κα Νικολέττα Νικολοπούλου, η κα Δέσποινα Ξυλούρη (ΕΟΤ), η κα Αικατερίνη Μεϊμάρογλου (ΕΟΤ), ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης.


Η νέα διψήφια αύξηση στις κρατήσεις για το 2018 είναι εντυπωσιακή, δεδομένου ότι το 2017 καταγράφηκε αύξηση 17,1% στις αεροπορικές αφίξεις Τσέχων τουριστών. Η χώρα μας αποτελεί την πρώτη επιλογή τουριστικού προορισμού των Τσέχων, όσον αφορά στα αεροπορικά ταξίδια, ενώ η Τσεχία είναι μία από τις δέκα χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση του τουρισμού προς την Ελλάδα το 2017.


Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, η προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας κα Νικολέττα Νικολοπούλου και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας στη τελετή παραλαβής του βραβείου από τους διοργανωτές.


Σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού κας Έλενας Κουντουρά, για την προώθηση της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και του ανοίγματος νέων ξένων αγορών, υλοποιείται ένα δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής στην Τσεχία ως ανερχόμενη τουριστική αγορά για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των επαφών της ηγεσίας του ΕΟΤ στην έκθεση - παρουσία της προϊσταμένης του Γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας, Τσεχίας και Σλοβακίας κας Νικολέττας Νικολοπούλου- συζητήθηκε η ένταξη στα προγράμματα των τουριστικών ομίλων, περισσότερων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων. Επίσης, δόθηκε έμφαση στην προοπτική διοργάνωσης ταξιδίων εξοικείωσης με στόχο την δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην τσεχική τουριστική αγορά.

Ο ΕΟΤ έλαβε βραβείο και διακρίθηκε για τη συνολική του παρουσία στην έκθεση, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μεταξύ περίπου 200 συμμετοχών.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Πράγα κ. Ευθύμιος Ευθυμιάδης, συνοδευόμενος από τον κ. Παύλο Ολζιέρσκυ, σύμβουλο Α’ ΟΕΥ της Πρεσβείας.
Στη φωτογραφία, άποψη του περιπτέρου του ΕΟΤ.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top