Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τάσεις

Αύξηση ρεκόρ στα αεροπορικά ταξίδια από Γερμανία προς Ελλάδα

Άγγελος Ρεστάνης - 23 Φεβρουάριος 2018, 13:32

Μεγάλος κερδισμένος από την τεράστια αύξηση στα αεροπορικά ταξίδια των Γερμανών αποδεικνύεται η Ελλάδα. Στους ελληνικούς προορισμούς ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξήθηκε κατά 19,2%, φτάνοντας τα 3,5 εκατομμύρια.


Κατά την περυσινή χρονιά αναχώρησαν αεροπορικώς από τα 24 μεγαλύτερα γερμανικά αεροδρόμια τόσοι πολλοί άνθρωποι όσοι ποτέ άλλοτε και η χώρα που επωφελήθηκε ήταν κυρίως η Ελλάδα, αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία στο Wiesbaden κατέγραψε πέρσι 117,6 εκατ. επιβάτες, αύξηση της τάξης του 5,1%. Το 1/5 των αεροπορικών ταξιδιών αφορούσε τη γερμανική εγχώρια εναέρια κυκλοφορία.

Στους ελληνικούς προορισμούς ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξήθηκε μάλιστα κατά 19,2%, φτάνοντας τα 3,5 εκατομμύρια και προς την Πορτογαλία κατά 16,4%, φτάνοντας τα 2,5 εκατομμύρια. Και οι δύο προορισμοί επωφελήθηκαν από τα προβλήματα του τουρκικού τουρισμού. Εκεί οι αριθμοί των επιβατών αεροπλάνων μειώθηκαν κατά 3,6% φτάνοντας τα 6,2 εκατομμύρια.

Αγαπημένος προορισμός των Γερμανών παρέμεινε η Ισπανία με 14,1 εκατ. επιβάτες, παρότι υπήρχε μια κατώτερη του μέσου όρου αύξηση κατά 3,3%. Ακολουθούν η Βρετανία και η Ιταλία.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top