Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουριστικά γραφεία

Κουβέιτ: Αύξηση 60% στα αιτήματα για έκδοση Visa προς την Ελλάδα το 2017, σε σχέση με το 2016

Τατιάνα Ρόκου - 23 Φεβρουάριος 2018, 15:08

Για το 2018 τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, καθώς οι πολίτες του Κουβέιτ δείχνουν υψηλό ενδιαφέρον για τη χώρα μας ως τουριστικό προορισμό. Η αύξηση της ζήτησης για το 2018 επιβεβαιώνεται και από το πρόγραμμα απευθείας πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών.


Με τη συμμετοχή 210 τουριστικών πρακτόρων, Tour Operators, med facilitators και εμπορικών αντιπροσώπων ολοκληρώθηκε το 2ο Greek Tourism Workshop στην Πόλη του Κουβέιτ, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Sheraton Kuwait, a Luxury Collection Hotel, στις 20 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κουβέιτ, ενώ χορηγοί ήταν η Περιφέρεια Κρήτης, το Γραφείο Τουρισμού Mideast Travel και η online πλατφόρμα The Booking Expert.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημειώθηκε υψηλό ενδιαφέρον των τοπικών πρακτόρων του Κουβέιτ για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόβλεψη για σημαντική αύξηση των επισκεπτών της αγοράς του Κουβέιτ στην Ελλάδα το 2018.Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου ο Έλληνας Πρέσβης στο Κουβέιτ, κ. Ανδρέας Παπαδάκης, “το 2017 είχαμε σε ποσοστό 60% περισσότερα αιτήματα για έκδοση Visa σε σχέση με το 2016, ενώ για το 2018 τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, καθώς οι πολίτες της χώρας δείχνουν υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό”.

Η κα Κατερίνα Μούσμπε, Managing Director της Mideast Travel, μίλησε για τις ομορφιές της Ελλάδας τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο και ασφαλή προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, ενώ πρόσθεσε ότι “η αύξηση της ζήτησης για το 2018 επιβεβαιώνεται και από το πρόγραμμα απευθείας πτήσεων των αεροπορικών εταιρειών που, όπως είναι γνωστό, πάντα δραστηριοποιούνται σε νέες αγορές μετά από την εκπόνηση σχετικών οικονομοτεχνικών μελετών”.

Σημειώνεται ότι η Aegean Airlines για δεύτερη χρονιά συνεχίζει από τον Ιούνιο απευθείας πτήσεις προς το Κουβέιτ, η Qatar Airways για πρώτη χρονιά, από το Μάιο, θα εκτελεί καθημερινές πτήσεις με προορισμό τη Μύκονο, ενώ έχει ήδη προγραμματισμένες πτήσεις από το Μάρτιο και όλο το χρόνο προς την πόλη της Θεσσαλονίκης, έναν προορισμό που και η αεροπορική εταιρεία Fly Dubai έχει βάλει στο πρόγραμμά της από τον Ιούνιο του 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Fadi Hijajin, γενικός διευθυντής της Qatar Airways στο Κουβέιτ και ο Kiran Kumar, γενικός διευθυντής της Fly Dubai επίσης στο Κουβέιτ. Στο 2ο Greek Tourism Workshop στην Πόλη του Κουβέιτ την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο dr. Fouad Al Qattan, στέλεχος του Υπουργείου Υγείας του Κουβέιτ, o dr. Mubarak Al Hajri, Deputy Head of Mission από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κουβέιτ, αλλά και αρκετοί πράκτορες με εξειδίκευση στον ιατρικό τουρισμό, καθώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας ως ιδανικός προορισμός για επισκέπτες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές τους με ιατρικές θεραπείες.

Υπογραμμίζεται ότι το Greek Tourism Workshop θα πραγματοποιήσει την τρίτη σε σειρά εκδήλωση για το 2018 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας στις 21 Μαρτίου (προηγήθηκαν οι εκδηλώσεις στην Ινδία και το Κουβέιτ, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο αντίστοιχα).

Διοργανωτής των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop 2018 είναι η εταιρεία Congress and Business Planners.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top