Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ακτοπλοΐα

Καλύτερη λειτουργία της γραμμής Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα τις απογευματινές ώρες

Τατιάνα Ρόκου - 26 Φεβρουάριος 2018, 09:25

Προτάθηκε η μείωση της χρονικής απόστασης μεταξύ της 19:30 ώρας και της 23:30 (δηλαδή 4 ολόκληρες κρίσιμες ώρες χωρίς δρομολόγιο), με μεταφορά δρομολογίου από ώρα μεγάλης πυκνότητας, πλοίου κλειστού τύπου, με αναχώρηση από την Ηγουμενίτσα ώρα 21:00.


Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κατόπιν της από 12/02/2018 προσκλήσεως της Επιτροπής Νησιωτικότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Δήμο Κέρκυρας, τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, τους  πλοιοκτήτες που εξυπηρετούν την πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα και του Σωματείου Εργαζομένων “Άγιος Σπυρίδων”.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, σκοπός της συνάντησης ήταν ο καλύτερος συντονισμός της λειτουργίας της πορθμειακής γραμμής αυτής, ως προς τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, τη διασφάλιση της λειτουργίας με καιρικές συνθήκες πέραν των 6 μποφόρ, τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και την εν γένει ποιοτική αναβάθμιση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στο ευρύτερο περιβάλλον (σύγχρονοι και σύντομοι οδικοί άξονες, αύξηση της κίνησης, κ.λπ.).

Κατόπιν γόνιμου διαλόγου, προτάθηκε εκ μέρους της Κοινοπραξίας Πλοίων Κέρκυρας η μείωση της χρονικής απόστασης μεταξύ της 19:30 ώρας και της 23:30 (δηλαδή 4 ολόκληρες κρίσιμες ώρες χωρίς δρομολόγιο), με μεταφορά δρομολογίου από ώρα μεγάλης πυκνότητας, πλοίου κλειστού τύπου, με αναχώρηση από την Ηγουμενίτσα ώρα 21:00.

Η Επιτροπή έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση, η οποία συνάδει με τις άμεσες ανάγκες του επιβατικού κοινού και ζήτησε μέσω των Λιμενικών Αρχών, να προταθεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για έγκριση.

Από τον διάλογο, διαπιστώθηκε η ύπαρξη και άλλων προβλημάτων, τα οποία η Επιτροπή Νησιωτικότητας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσει να επιλύσει.

Από τον Δήμο Κέρκυρας παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος (Τεχνικών Υπηρεσιών & Ερείκουσας) κ. Ανδρέας Γουλής, από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας ο κεντρικός λιμενάρχης κ. Αντώνιος Μάζης και η κα Γεωργία Τρόμπατζη, από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας ο κεντρικός λιμενάρχης κ. Ιωάννης Κοντοστέργιος, ο υπολιμενάρχης κ. Αναστάσιος Σχοινάς και ο κ. Στέφανος Μπουτάσης, από την Κοινοπραξία Πλοίων Κέρκυρας ο κ. Αθανάσιος Κουλούρης και ο κ. Ανδρέας Γραμματικός, από τη ναυτική εταιρεία ΑΥΡΑ Ν.Ε, ΝΟΣΤΟΣ Ν.Ε και ΓΑΥΛΟΣ Ν.Ε ο κ. Αθανάσιος Γεροντάκης και ο κ. Κων/νος Παύλου, από το Σωματείο εργαζομένων “Άγιος Σπυρίδων” ο πρόεδρος κ. Χρήστος Βιτουλαδίτης και από την Επιτροπή Νησιωτικότητας ο πρόεδρος Σπυρίδων Γαλιατσάτος, ο αντιπρόεδρος  κ. Αναστάσιος Σαλβάνος και τα μέλη κ. Κων/νος Γκούσης, Θεόδωρος Γουλής, Σπυρίδων Βλαχόπουλος, Σπυρίδων Δραζίνος, Ιωάννης Κουλούρης, Παναγιώτης (Τάκης) Μεταλληνός, Θεόδωρος Μπούκας και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρ. Άνθης (μη μέλος επιτροπής).

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top