Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Φεστιβάλ

Υπό την Αιγίδα της NASA το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής στον Ολυμπο

Τατιάνα Ρόκου - 26 Φεβρουάριος 2018, 13:15

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει το φεστιβάλ και θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει θεσμός.


Στον θεσσαλικό Όλυμπο με επίκεντρο το χωριό του Κοκκινοπηλού θα πραγματοποιηθεί και φέτος τoν Ιούνιο το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής “Οι Αγγελιοφόροι του Ολύμπου”. Αυτή τη φορά το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΝASA space Greece και του Οργανισμού “Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία”, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Ελασσόνας και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ συζήτησαν σε πρόσφατη συνάντησή τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής με την εκπρόσωπο της ΝASA space Greece και του Οργανισμού “Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία”, κα Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου.Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι περισσότεροι από 100 μαθητές-εισηγητές, προσκεκλημένοι καθηγητές από σχολεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, μίλησαν για την αστρονομία, την αστροφυσική και το διάστημα και οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους τετρακόσιους. Στον ορεινό οικισμό Κοκκινοπηλός στην Ελασσόνα, σε υψόμετρο 1.160 οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν για το διάστημα και θα ανιχνεύσουν το απέραντο σύμπαν. Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει και σύνδεση με τον διεθνή διαστημικό σταθμό σε πραγματικό χρόνο και να μεταφερθεί η γνώση και οι εμπειρίες από τον διαστημικό σταθμό. Στο πλαίσιο των δράσεων στον Όλυμπο, θα γίνουν ακόμη εργαστήρια αστρονομίας, περιήγηση-ορειβασία και θεματική ξενάγηση στο βουνό, έκθεση στεροσκοπικών φωτογραφιών του διαστήματος και παρατήρηση με τηλεσκόπια στους πρόποδες του Ολύμπου, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Αστρονομικής Εταιρίας Λάρισας.

Η κα Αλαμανταριώτου υποστήριξε πως “είναι σημαντικό να αφυπνίσουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας για την γνώση του διαστήματος και διαστημικών τεχνολογιών”.

Ο πρ. αντιπεριφερειάρχης, κ. Θανάσης Παιδής, από την πλευρά του τόνισε πως “η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει αυτήν την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή”, σημειώνοντας πως “θα γίνει προσπάθεια το φεστιβάλ να γίνει θεσμός”. Χαρακτήρισε την περιοχή του Κοκκινοπηλού και ευρύτερα του θεσσαλικού Ολύμπου “ιδανική για την διοργάνωση τέτοιων ημερίδων” και κάλεσε τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής “να αγκαλιάσουν όπως και πέρυσι το Φεστιβάλ και να υποδεχθούν με θέρμη τους φιλοξενούμενους”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top