Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Περιβάλλον

Ζητείται αντιμετώπιση του φαινομένου των μεδουσών στον Κορινθιακό

Τατιάνα Ρόκου - 27 Φεβρουάριος 2018, 10:50

Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου έχει λάβει διαβεβαιώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων και την υλοποίηση των τυπικών διαδικασιών, για την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου με διαδικασίες κατεπείγοντος.


Η εμφάνιση του φαινομένου αύξησης του πληθυσμού των μεδουσών στον Κορινθιακό Κόλπο εδώ και δύο χρόνια έχει δημιουργήσει σειρά προβλημάτων στις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής, δυσφημίζοντας τον προορισμό και προκαλώντας μείωση στην τουριστική κίνηση. Το ΔΣ και τα μέλη του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO) έχουν δραστηριοποιηθεί ενεργά εδώ και ένα περίπου έτος καταβάλλοντας προσπάθειες, με σκοπό την ανάδειξη του προβλήματος, τη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αρμόδιων φορέων, την επικοινωνιακή διαχείριση και την δρομολόγηση πρακτικών και λύσεων για τον περιορισμό του αρνητικού αντίκτυπου στον τουρισμό.

Στα πλαίσια αυτά, ο LTO έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις με ομιλητές του ΕΛΚΕΘΕ, σεμινάρια προς τους επαγγελματίες για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τσιμπημάτων της μέδουσας, σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους αρμόδιων φορέων όπως τους βουλευτές Κορινθίας, το Δήμο Λ.Π. - ΑΘ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Λιμεναρχείο, τον ΣΠΟΑΚ, κ.ά. Επίσης, έχει συλλέξει και κοινοποιήσει σχετικές αναλυτικές μελέτες από επιστημονικούς ευρωπαϊκούς φορείς, έχει διερευνήσει πρακτικές λύσεις που έχουν υλοποιήσει αντίστοιχοι προορισμοί στη Μεσόγειο (που ήδη αντιμετωπίζουν το πρόβλημα εδώ και δεκαετίες) συλλέγοντας ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία από ανάλογους φορείς και εταιρείες της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα οποία και έχει κοινοποιήσει ανάλογα και οι οποίοι συγκλίνουν στην τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών διχτυών στις ακτές ως τη μόνη άμεσα υλοποιήσιμη και αποτελεσματική νόμιμη λύση για την προστασία των λουομένων.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών, έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη και της αρμόδιας αντιπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου για τη διάθεση των αναγκαίων κονδυλίων και την υλοποίηση των τυπικών διαδικασιών για την τοποθέτηση προστατευτικών διχτυών στις πολυσύχναστες παραλίες του δήμου με διαδικασίες κατεπείγοντος, ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως την έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου, έργο για το οποίο βρίσκονται σε άμεση και διαρκή συνεργασία οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Λ-Π.ΑΘ ως αρμόδιοι για την υλοποίηση του έργου.

“Ο LTO ούτε ειδικός είναι ούτε αρμόδιος για θέματα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων, ούτε και αποζητά να αναλάβει κάποιον τέτοιο ρόλο, αλλά ούτε μικροπολιτική επιθυμεί να ασκήσει. Αντικείμενό του είναι η τουριστική προβολή την οποία κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τα μέσα και τους πόρους που έχει στη διάθεσή του. Οι παρεμβάσεις του έγιναν αποκλειστικά με σκοπό την πρόκριση άμεσων, πρακτικών και αποτελεσματικών λύσεων, προκειμένου να αναχαιτισθεί η ζημιά που υφίστανται οι τουριστικές επιχειρήσεις και ο προορισμός, πάντοτε με σύνεση και υπευθυνότητα και στην κατεύθυνση αυτή ζητά τη συμμετοχή όλων”, αναφέρει ο οργανισμός.

“Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργεια και σχεδιασμό που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος εφόσον αυτά αποτελούν προϊόν σοβαρού σχεδιασμού και δεν δημιουργούν περαιτέρω θέματα στην εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων. Τελούμε εν αναμονή  άμεσης και έγκυρης ενημέρωσης από το Δήμο και την Περιφέρεια για την λήψη μέτρων με τρόπο άμεσο και αποτελεσματικό. Καλούμε όλους τους παράγοντες της Πολιτείας να στηρίξουν ουσιαστικά την υλοποίηση των προτεινόμενων λύσεων”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top