Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΟι εμπειρίες πουλάνε: Αύξηση 2.500% στις κρατήσεις του 'Experiences' της Airbnb το 2017
Διαμοιραζόμενη οικονομία

Οι εμπειρίες πουλάνε: Αύξηση 2.500% στις κρατήσεις του 'Experiences' της Airbnb το 2017

Η Airbnb αναφέρει ότι οι κρατήσεις στο κομμάτι 'Experiences' αυξήθηκαν κατά 2.500% (!) το 2017, 25 φορές γρηγορότερα από ό,τι το κομμάτι 'Homes' την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. Έτσι, η εταιρεία διπλασιάζει τα 'Experiences' που προσφέρει, με στόχο τους 1.000 προορισμούς.

Η πλατφόρμα “Trips“, η οποία συμπεριλαμβάνει τα “Airbnb Experiences“, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016. Περισσότεροι από 50.000 οικοδεσπότες έχουν υποβάλει αίτηση για να ξεκινήσουν να προσφέρουν το “Experiences”, αλλά η εταιρεία αναφέρει ότι θα είναι αυστηρή όσον αφορά στην ποιότητα που θα παρέχει. “Επιλέγουμε τα Experiences με βάση τη μοναδικότητα της προσφοράς και την ιδιαίτερη τεχνογνωσία και τα πάθη του οικοδεσπότη”, αναφέρει σε δήλωσή της.

Η Airbnb διπλασιάζει τα “Experiences” που προσφέρει, με στόχο τους 1.000 προορισμούς, λόγω της αύξησης κατά 2.500% στις κρατήσεις που έγιναν το 2017.

  • Με 5.000 Experiences σε 60 προορισμούς, οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί κατά 2.500% κατά το παρελθόν έτος
  • Η Airbnb θα επεκτείνει τα “Experiences” σε 1.000 προορισμούς μέχρι το τέλος του 2018, συμπεριλαμβανομένων προορισμών, όπως το νησί του Πάσχα, η Τασμανία και η Ισλανδία
  • Η εταιρεία ανακοινώνει επίσης νέες κατηγορίες στα “Experiences” όπως τα “Airbnb Concerts”, “Social Dining” και “Adventures” και επεκτείνει τα “Social Impact Experiences” συνεργαζόμενη με περισσότερους από 1.000 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς το 2018
  • Μερικοί από τους οικοδεσπότες των Experiences που είχαν τις περισσότερες κρατήσεις, κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα από 200.000 δολ. μέσω των προσφορών τους.

“Σε δέκα χρόνια, έχουμε δει οικοδεσπότες της Airbnb να παρέχουν μαγευτικά ταξίδια στους επισκέπτες τους σε πρωτοφανή κλίμακα. Από τότε που ξεκίνησε η πλατφόρμα ‘Trips’ το Νοέμβριο του 2016, έχουμε δείξει ότι αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ‘Homes’. Το όραμά μας για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι, καλύπτοντας τα μέρη που μένει, τις ασχολίες που έχει και τον κόσμο που συναντά κανείς, βοήθησε σχεδόν ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες να γνωρίσουν καλύτερα τους προορισμούς μέσα από τα ‘Experiences’, τις ειδικά διαμορφωμένες και υπό την καθοδήγηση τοπικών έμπειρων οδηγών, ταξιδιωτικές δραστηριότητες”.

Με χιλιάδες νέα “Experiences” σε 60 πόλεις, οι κρατήσεις τους αυξήθηκαν κατά 2.500% κατά το 2017, δηλαδή 25 φορές πιο γρήγορα από ό,τι τα Homes κατά το πρώτο έτος λανσαρίσματός τους. Επίσης, οι επισκέπτες που κάνουν κράτηση για τα “Experiences”, φαίνεται να τα αγαπούν πολύ: το 91% των κρατήσεων λαμβάνουν κριτικές πέντε αστέρων.

“Εξασφαλίζουμε ότι οι επισκέπτες των ‘Experiences’ θα βρουν πάντα αυθεντικές και καλά επιμελημένες δραστηριότητες που δεν μπορούν να βρουν αλλού και, κυρίως, ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα και πάθη μαζί τους. Περισσότεροι από 50.000 οικοδεσπότες έχουν κάνει αίτηση για να συμπεριλάβουν τα ‘Experiences’ στα καταλύματά τους, όμως η υψηλή ποιότητα είναι σημαντική και επιλέγουμε τους οικοδεσπότες μας με βάση την τεχνογνωσία, την τοπική πρόσβαση και την ικανότητά τους να προσφέρουν καλή φιλοξενία. Κάνοντας λοιπόν αυτά, βοηθάμε έτσι τους οικοδεσπότες να έχουν επιπλέον εισόδημα κάνοντας αυτό που αγαπούν. Μάλιστα, μερικοί από τους οικοδεσπότες των ‘Experiences’ που είχαν τις περισσότερες κρατήσεις, κατάφεραν να κερδίσουν περισσότερα από 200.000 δολ. μέσω των προσφορών τους”, υποστηρίζει η εταιρεία.

Τα “Experiences” “χτίζουν” επίσης γνώση σχετικά με το τι μπορεί να προσφέρει κάθε προορισμός, από την τοπική κουζίνα και τις τέχνες μέχρι τη μουσική και τις υπαίθριες δραστηριότητες. Με αυτό κατά νου, προστίθενται νέες κατηγορίες στα προσφερόμενα “Experiences”.

  • Airbnb Concerts: ζωντανές εμφανίσεις σε απροσδόκητους χώρους που οι περισσότεροι ταξιδιώτες δε γνωρίζουν
  • Social Dining: εξατομικευμένες εμπειρίες φαγητού, προγραμματισμένες από τους οικοδεσπότες, που βοηθούν τους ταξιδιώτες να κάνουν φίλους από όλο τον κόσμο
  • Adventures: πολυήμερες εκδρομές πέρα από τις πεπατημένες διαδρομές που κάνουν οι ταξιδιώτες σε ένα ταξίδι, όπως κάμπινγκ με τους Βεδουίνους στη Σαχάρα ή ακόμη και ταξίδια στον Βόρειο Πόλο
  • Social Impact Experiences: ακτιβιστικές δραστηριότητες, που συνδέουν τους ταξιδιώτες με τοπικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, χωρίς αμοιβή για την Airbnb.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024