Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εκθέσεις

Αύξηση άνω του 50% στις τουριστικές βίζες από την Κίνα για την Ελλάδα το 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 08 Μάρτιος 2018, 12:40

Η Ελλάδα διακρίθηκε και τιμήθηκε με το βραβείο του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού 'The most popular tourist destination στην κινεζική Διεθνή Τουριστική Έκθεση GIFT.


Αυξημένος κατά 53,5% είναι ο αριθμός των τουριστικών θεωρήσεων που εκδόθηκαν στην Κίνα  για την Ελλάδα το πρώτο δίμηνο του 2018. Αντίστοιχα, αύξηση 30-40% καταγράφεται σε τουριστικά πακέτα ταξιδιωτικών ομίλων και γραφείων της Κίνας, όπως προέκυψε από τις επαφές του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης GIFT στην Guangzhou, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 99 τ.μ.
 
Η άνοδος αυτή στην εκκίνηση της φετινής χρονιάς, έρχεται μετά από ανάλογη σημαντική αύξηση το 2017, οπότε οι θεωρήσεις εισόδου (visa) από την Κίνα στην Ελλάδα είχαν αυξηθεί κατά 35%.

Η άνοδος των δύο τελευταίων ετών αποτυπώνει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής ανοίγματος στην Κίνα, που υλοποιείται μέσα από την εθνική τουριστική πολιτική και τις στοχευμένες ενέργειες της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά για την ενίσχυση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας. Σε εφαρμογή της στρατηγικής ο ΕΟΤ υλοποιεί ένα δυναμικό πρόγραμμα προώθησης και προβολής του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα.


Παραλαβή του βραβείου “The most popular tourist destination” από τον ΕΟΤ.


Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Guangzhou International Travel Fair (GITF) όπου συμμετείχε για δεύτερο φορά με περίπτερο, η Ελλάδα διακρίθηκε και τιμήθηκε με το βραβείο του δημοφιλέστερου τουριστικού προορισμού “The most popular tourist destination”.

Η σημαντική ενίσχυση της ζήτησης προς Ελλάδα, επισημάνθηκε στις επαφές του προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Κίνας κ. Γιάννη Πλεξουσάκη με σημαντικούς παράγοντες της κινέζικης τουριστικής αγοράς και τις ελληνικές προξενικές αρχές.


Συνάντηση με στελέχη της China Southern Airlines. Από δεξιά ο κ. Ιωάννης Πλεξουσάκης (προϊστάμενος Γραφείου ΕΟΤ Κίνας), ο Zhou Tieying (αντιπρόεδρος της China Southern Airlines και ο κ. Γρηγόρης Τασσιόπουλος (γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Γκουανγκζού).
 

Την έκθεση επισκέφτηκε ο κ. Γρηγόρης Τασσιόπουλος, γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Guangzhou, ο οποίος συναντήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ με τον Zhou Tieying, αντιπρόεδρο της China Southern Airlines και στελέχη της αεροπορικής εταιρείας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την σημαντική αύξηση των  τουριστικών θεωρήσεων στην Guangzhou, ώστε να εξεταστεί η προοπτική μίας νέας απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας - Guangzhou.

Στην έκθεση GITF 2018 συμμετείχαν 1.029 εκθέτες από 53 χώρες και συνολικά 176.600 επισκέπτες.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top