Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αθλητικός τουρισμός

Σε αδιέξοδο επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο kite surf στις παραλίες

Τατιάνα Ρόκου - 08 March 2018, 13:10

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Λιμενικού Σώματος με ημερομηνία 31/5/2016, για να αναπτυχθεί μια εγκατάσταση αετοσανίδας απαιτείται έκταση 2.000 μέτρων, προκειμένου να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για την ανύψωσή της.


Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, αναδεικνύοντας το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο άθλημα της αετοσανίδας (kite surf) και εκμισθώνουν συγκεκριμένους χώρους στις παραλίες.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι ο παραλογισμός του ελληνικού δημοσίου έρχεται για να δημιουργήσει ανυπέρβλητα εμπόδια και κυρίως να λειτουργήσει απαγορευτικά για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων αετοσανίδας στις παραλίες.

Αυτό συμβαίνει, γιατί, σύμφωνα με εγκύκλιο του Λιμενικού Σώματος με ημερομηνία 31/5/2016, για να αναπτυχθεί μια εγκατάσταση αετοσανίδας απαιτείται έκταση 2.000 μέτρων, προκειμένου να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για την ανύψωσή της. Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι η παραπάνω εγκύκλιος δεν καταργεί το κοινόχρηστο της παραπάνω έκτασης και δεν υποχρεώνει την εκμίσθωσή της από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν εκπτώσεις στα ζητήματα προστασίας των λουομένων, αλλά ζητά να εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εκμίσθωσης στους επαγγελματίες, χώρου μικρότερης έκτασης των 2.000 μέτρων στις παραλίες.

Επισημαίνει, επίσης, ότι τα θαλάσσια σπορ αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του τουριστικού προϊόντος της πατρίδας μας και προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες.

8.03.2018, ΕΡΩΤΗΣΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΕΤΟΣΑΝΙΔΑΣ

Στη φωτογραφία, kite surfing στον Αγ. Ιωάννη στη Λευκάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top