Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Τριπλασιασμός των καθυστερήσεων πτήσεων το καλοκαίρι του 2017 λόγω των ευρωπαϊκών συνοριακών ελέγχων

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Μάρτιος 2018, 09:45

Οι κανονισμοί της ΕΕ έχουν προσθέσει περίπου 20 δευτερόλεπτα στο χρόνο επεξεργασίας στα σύνορα για κάθε επιβάτη, προσθέτοντας κατά μέσο όρο μία ώρα για κάθε πτήση. Αυτό έχει επίσης δυσανάλογες επιπτώσεις στη ροή της κυκλοφορίας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.


Οι καθυστερήσεις πτήσεων αυξήθηκαν κατά 300% σε ορισμένα ευρωπαϊκά αεροδρόμια το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της ανεπαρκούς υποδομής και της έλλειψης προσωπικού λόγω των αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορα της ΕΕ, σύμφωνα με τον σύνδεσμο ευρωπαϊκών εταιρειών Airlines for Europe (A4E).

Στην ετήσια συνάντηση των μελών του στις Βρυξέλλες, ο A4E δήλωσε ότι το 5% των επιβατών έχανε τις πτήσεις του καθημερινά λόγω των περυσινών καθυστερήσεων.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοιτων αεροπορικών εταιρειών των μελών του A4E συναντήθηκαν με τους Ευρωπαίους αρμόδιους για τη χάραξη πολιτικής και τους φορείς της αεροπορικής βιομηχανίας για να συζητήσουν τρόπους αποφυγής της κατάστασης που δημιουργήθηκε τον περασμένο χρόνο.

“Αν και καταλαβαίνουμε ότι ορισμένα κράτη μέλη έχουν λάβει μέτρα για την επίλυση της άσχημης αυτής κατάστασης, παραμένουμε επιφυλακτικοί, καθώς χρειάζεται να γίνουν ακόμη περισσότερα, όσον αφορά στο προσωπικό και τις επενδύσεις στον αυτοματισμό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Α4Ε Thomas Reynaert.

Ο A4E ισχυρίζεται ότι οι κανονισμοί της ΕΕ έχουν προσθέσει περίπου 20 δευτερόλεπτα στο χρόνο επεξεργασίας στα σύνορα για κάθε επιβάτη, προσθέτοντας κατά μέσο όρο μία ώρα για κάθε πτήση. Αναφέρει επίσης ότι αυτό έχει δυσανάλογες επιπτώσεις στη ροή της κυκλοφορίας στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

“Ένα άλλο πρόβλημα για τους επιβάτες είναι οι καθυστερήσεις που προκαλούνται από τον ανεπαρκή επίγειο έλεγχο της αεροπορικής κίνησης και την ανεπαρκή χωρητικότητα του συστήματος”, δήλωσε ο Reynaert.

“Ενώ η εναέρια κυκλοφορία το 2017 αυξήθηκε κατά 4,4% σε σύγκριση με το 2016, ο μέσος όρος ημερήσιων καθυστερήσεων στη διαχείριση της ροής της εναέριας κυκλοφορίας αυξήθηκε κατά 6,9%. Αυτό αντιπροσωπεύει καθυστερήσεις μεγαλύτερες της μιας ολόκληρης ημέρας. Αναφορικά με το 2018, η κυκλοφορία αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά, συνεπώς υπάρχει επείγουσα ανάγκη να συνεχιστούν οι βελτιώσεις σε όλο το αεροπορικό δίκτυο μέσα στο 2018 -γι’αυτό και απευθυνόμαστε ενεργά σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών αερομεταφορών”.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία του Eurocontrol, οι ημερήσιες καθυστερήσεις που σχετίζονται με θέματα δυναμικότητας του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας ή με προβλήματα επάρκειας προσωπικού, που αυξήθηκαν κατά 14,6% και 20,6% αντίστοιχα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top