Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού

Αισιοδοξία των Κυπρίων για τις έως σήμερα κρατήσεις από τη γερμανική αγορά

Βίκυ Καραντζαβέλου - 09 Μάρτιος 2018, 12:32

Η κυπριακή αγορά παρουσίασε αισθητά βελτιωμένα αποτελέσματα από τη Γερμανία το 2017, με 189.000 αφίξεις, αύξηση 52,2% από το 2016 και υπερδιπλάσια αύξηση σε σύγκριση με το 2014.


Μεγάλης σημασίας επαφές, στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης ITB Βερολίνου,  πραγματοποίησε η κυπριακή αντιπροσωπεία, της οποίας επικεφαλής είναι ο υπουργός Ενέργειας, Εμπoρίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και αποτελείται επίσης από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΟΤ κ. Άγγελο Λοΐζου, τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΚΟΤ κ. Μαρίνο Μενελάου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν επαφές με τους κυριότερους Οργανωτές Ταξιδίων και αερομεταφορείς της πολύ σημαντικής για την Κύπρο γερμανικής αγοράς, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αγοράς εξερχομένου τουρισμού.

Κατά τις επαφές, τονίστηκε σε όλους η έντονη διάθεση που επικρατεί στην Κύπρο για στενότερη συνεργασία και για πρωταρχική ιεράρχηση της γερμανικής αγοράς, με βάση τα δεδομένα της αγοράς αυτής (ποιοτικοί πελάτες που επισκέπτονται κυρίως τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο συνεπώς συνάδουν με τις στρατηγικές επιδιώξεις του ΚΟΤ για επέκταση καλοκαιρινής περιόδου, ενδιαφέρονται για ειδικά ενδιαφέροντα και την γκάμα δραστηριοτήτων που προσφέρει η Κύπρος για περιπατητές, ποδηλάτες, όπως και για τουρισμό γκολφ, συνεδριακό τουρισμό, τουρισμό γάμων κ.λπ).

Στα πλαίσια των επαφών αναπτύχθηκαν τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια και η στρατηγική της χώρας στον τουρισμό, ο οποίος έμπρακτα έχει αναχθεί σε κορυφαία προτεραιότητα και πυλώνα στρατηγικής ανάπτυξης. Τα κυβερνητικά κίνητρα, η νέα Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, το νέο υπό δημιουργία θέρετρο καζίνο είναι μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν και επεξηγήθηκαν ακροθιγώς. Σημειώνεται ότι η κυπριακή αγορά παρουσίασε αισθητά βελτιωμένα αποτελέσματα από τη Γερμανία το 2017, με 189.000 αφίξεις, αύξηση 52,2% από το 2016 και υπερδιπλάσια αύξηση, σε σύγκριση με το 2014.

Οι μέχρι τώρα κρατήσεις για την Κύπρο κυμαίνονται σε επίπεδα που επιτρέπουν αισιοδοξία ότι οι πολύ καλές επιδόσεις των τελευταίων τριών χρόνων μπορούν να εδραιωθούν και σταθεροποιηθούν. Στόχος παραμένει η ποιότητα και το ψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, το οποίο όλοι οι Οργανωτές Ταξιδίων αναγνώρισαν για την Κύπρο και ιδιαίτερα για τη ξενοδοχειακή της βιομηχανία. Η γεωγραφική αεροπορική προσβασιμότητα και κάλυψη της Κύπρου από περιφέρειες της χώρας είναι πολύ ικανοποιητική, με εξυπηρέτηση από 10 γερμανικά αεροδρόμια πόλεων κατά το 2018.

Θετικό είναι και το γεγονός ότι αρκετοί Οργανωτές Ταξιδίων εξέφρασαν αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις του τύπου club, επιζητώντας κατάλληλα καταλύματα για αγορά ή διαχείριση. Το γεγονός αυτό αποτιμάται θετικά αφού αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη από πλευράς Γερμανίας στην τουριστική κυπριακή βιομηχανία.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top