Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Νέα αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing για την Turkish Airlines

Θοδωρής Κουμέλης - 13 Μάρτιος 2018, 09:32

Η εταιρεία θα αγοράσει 30 αεροσκάφη Β787-9, 25 σε άμεση παραγγελία και 5 με δικαίωμα αγοράς, από την Boeing και 30 αεροσκάφη Α350-900, 25 σε άμεση παραγγελία και 5 με δικαίωμα αγοράς, από την Airbus.


H Turkish Airlines ανακοίνωσε ότι για να καλύψει τις ανάγκες της σε αεροσκάφη ευρείας ατράκτου (wide-body), αποφάσισε να προχωρήσει στην αγορά 60 νέων αεροσκαφών, 50 σε άμεση παραγγελία και 10 με δικαίωμα αγοράς. Από αυτά, 6 αεροσκάφη θα παραδοθούν το 2019, 14 το 2020, 10 το 2021, 12 το 2022, 11 το 2023 και 7 το 2024. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα αγοράσει 30 αεροσκάφη Β787-9, 25 σε άμεση παραγγελία και 5 με δικαίωμα αγοράς, από την Boeing και 30 αεροσκάφη Α350-900, 25 σε άμεση παραγγελία και 5 με δικαίωμα αγοράς, από την Airbus.

Το σχετικό συμφωνητικό με την Airbus υπεγράφη τον Ιανουάριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdoğan στη Γαλλία, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron. Επίσης, κατά την επίσκεψη του Προέδρου Erdogan στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο του 2017, η Boeing και η Turkish Airlines ανακοίνωσαν τη δέσμευση τους για την παραγγελία των 787-9 Dreamliners.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία για τις παραγγελίες, ο M. İlker Ayci, pρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, δήλωσε: “Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ολοκλήρωση της διαδικασίας η οποία αποτελεί ορόσημο για την Turkish Airlines, αλλά και για την τουρκική αεροπορία γενικότερα, με την παραγγελία των αεροσκαφών αυτών που έρχονται να προστεθούν στον διαρκώς αυξανόμενο στόλο μας. Η μετατροπή των συμφωνιών καλής πίστης σε βεβαιωμένες παραγγελίες αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας σε αεροσκάφη ευρείας ατράκτου (wide body) μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Istanbul. Το σημαντικό αυτό βήμα που ενισχύει περαιτέρω το στόλο μας στην πορεία προς το 2023, την 100;h επέτειο της Δημοκρατίας μας και αναβαθμίζει το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας σε νέα υψηλά επίπεδα θα επιταχύνει τη σταθερή ανάπτυξη της Turkish Airlines, του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας μας και θα ενισχύσει την Τουρκική Πολιτική Αεροπορία”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top