Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Το πρώτο ελληνικό Β2Β Roadshow στις ΗΠΑ τον Μάιο του 2018

Τατιάνα Ρόκου - 13 Μάρτιος 2018, 14:49

Με στρατηγικό συνεργάτη την ASTA και την fedHATTA, η North Events μαζί με την Hellas North American Events διοργανώνει το πρώτο ελληνικό Β2Β Roadshow στην Αμερική.


Τα θεμέλια για τη μεγένθυνση του τουριστικού ρεύματος από την Αμερική προς την Ελλάδα βάζει η ελληνική εταιρεία North Events με την ανακοίνωση για τη διοργάνωση του πρώτου Ελληνικού Β2Β Roadshow στην Αμερική, με αφορμή το “2ο Greek Panorama”.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε η North Events, υπογραμμίστηκε ότι για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις και προορισμούς να συναντήσουν εξειδικευμένα τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικούς πράκτορες σε μεγάλες πόλεις της Αμερικής, με την σημαντική συνεργασία και κύρος της ASTA (American Society of Travel Agents). Είναι χαρακτηριστικό ότι το “Roadshow” θα ταξιδεύσει στην Βοστώνη, στη Νέα Υόρκη, αλλά και στην Ουάσινγκτον και περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν, παρουσιάσεις τουριστικών προορισμών, γευσιγνωσίες παραδοσιακών προϊόντων, αλλά και εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που αποτυπώνουν την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου.

Οι ημερομηνίες τον Μάιο με τις πόλεις των επαγγελματικών συναντήσεων είναι οι εξής:

  • 07/05/2018 στη Βοστώνη
  • 08/05/2018 στην Νέα Υόρκη
  • 09/05/2018 στην Ουάσιγκτον

Ιδιαίτερης σημασίας αναδεικνύονται και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Αμερικανικό Κογκρέσο την Τρίτη, 8 Μαΐου 2018, αλλά και στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον το Σάββατο, 12 Μαΐου 2018.

Την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 με πρωτοβουλία της Hellas North American Events και της North Events και τη συνεργασία της ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, στην αίθουσα Rayburn Foyer του Αμερικανικού Κογκρέσου θα γίνει για πρώτη φορά παρουσίαση της Ελλάδας, όπου και θα προσκαλεστούν 100 – 150 Αμερικανοί γερουσιαστές και πολιτικοί εκπρόσωποι με σκοπό την σύσφιξη διμερών σχέσεων σε επίπεδο συνεργασίας για τους κλάδους του τουρισμού, και των προϊόντων – με κοινό άξονα πάντα τον ελληνικό πολιτισμό. Το Σάββατο 12 Μαϊου στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, πλούσιες εκδηλώσεις θα ξεχωρίσουν και πάλι την Ελλάδα ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης αλλά και του κόσμου, εξασφαλίζοντας δημοσιότητα και αναγνώριση, στο πλαίσιο του θεσμού EU Open House.

Ο γενικός διευθυντής της North Events κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης δήλωσε: “Φέτος είναι η χρονιά της Ελλάδας για την Αμερική και αναμένονται νέες συνεργασίες και συνέργιες. Η διοργάνωση της ASTA Destination Expo εδώ στην Αθήνα τον Απρίλιο, το Roadshow της North Events στις 3 μεγάλες πόλεις και αγορές της Αμερικής τον Μάϊο, αλλά και η ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο στην οποία οι ΗΠΑ θα είναι η τιμώμενη χώρα, έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυναμική που έχει η αγορά των ΗΠΑ για ελληνική τουριστική βιομηχανία”.


Από αριστερά ο κ. Β. Αργύρης, ο κ. Λ. Τσιλίδης και ο Λ. Μπαμπάνης.


Ο Αμερικανός τουρίστας ζητά πολυτέλεια και πολιτισμό

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FEDHATTA κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης δήλωσε: “Οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι ελληνικοί προορισμοί προβάλλονται στις τρεις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ και δημιουργούν προοπτικές αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την αγορά της Αμερικής”.

Σκιαγραφώντας το προφίλ του Αμερικανού τουρίστα ο κ. Τσιλίδης επεσήμανε ότι αυτός επιζητά 5στερα ξενοδοχεία, πολυτελείς παροχής, υποδομές για γκολφ, γιώτινγκ (άρα υποδομές σε μαρίνες), αλλά και να γνωρίσει τον πολιτισμό της χώρας που επισκέπτεται. Συμπληρώνοντας τον κ. Τσιλίδη, ο κ. Βύρων Αργύρης, επί πολλά χρόνια εκπρόσωπος της ASTA στην Ελλάδα, πρώην πρόεδρος της ASTA International αλλά και του HATTA, δήλωσε ότι ο μέσος Αμερικανός τουρίστας διαθέτει εισόδημα 60.70.000 δολ. ετησίως.

 

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top