Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Πρόταση για τη δημιουργία μαρίνας στη Νέα Πέραμο

Τατιάνα Ρόκου - 14 Μάρτιος 2018, 13:22

Υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη του Δήμου Μεγαρέων, καθώς η κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδιά του.


Η ιδέα να κατασκευαστεί μαρίνα στη Νέα Πέραμο συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστου Λαμπρίδη, του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργου Τζιάλλα, του δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη, του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας κ. Σταύρου Δρακονταειδή και του προέδρου της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, κ. Σταύρου Κατσικάδη.

Ο κ. Κουρουμπλής εξήγησε ότι για να υλοποιηθεί η ιδέα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων και κυρίως της τοπικής Κοινωνίας. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν και μάλιστα ο κ. Σταμούλης δήλωσε ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη του Δήμου, γιατί η κατασκευή μαρίνας στη Νέα Πέραμο περιλαμβάνεται στα αναπτυξιακά σχέδια του Δήμου. Ο κ. Κατσικάδης εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα και σημείωσε τα πλεονεκτήματα που έχει η περιοχή της Νέας Περάμου, από πλευράς καιρού και πρόσβασης.

Συζητήθηκαν τα ενδεχόμενα επικαιροποίησης της μελέτης, το κατά πόσο θα χρειαστεί κυματοθραύστης, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων της περιοχής, ο πλήρης καθαρισμός του σημερινού λιμανιού, και η ανάγκη να ολοκληρωθεί το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top