Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Κύπρος

Αύξηση 22,5% στις διεθνείς αφίξεις στην Κύπρο το α' δίμηνο του 2018

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Μάρτιος 2018, 14:23

Οι αφίξεις των τουριστών κατέγραψαν αύξηση κατά 23,4% και ανήλθαν στις 101.481, συγκριτικά με 82.209 αφίξεις το 2017, καθιστώντας τον Φεβρουάριο 2018 ως τον καλύτερο Φεβρουάριο στην ιστορία αφίξεων του κυπριακού τουρισμού.


Ως ένας ακόμα μήνας, με ιστορικές επιδόσεις, καταγράφεται ο Φεβρουάριος 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Οι αφίξεις των τουριστών για τον εν λόγω μήνα κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση, για τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, κατά 23,4% και ανήλθαν στις 101.481, συγκριτικά με 82.209 αφίξεις το 2017, καθιστώντας τον Φεβρουάριο 2018 ως τον καλύτερο Φεβρουάριο στην ιστορία αφίξεων του κυπριακού τουρισμού.

Σε σχέση με το α’ δίμηνο του 2018, καταγράφεται αύξηση 22,5% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, ενώ σε σχέση με τις κύριες αγορές, οι αφίξεις Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2018 από το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν αύξηση 23,8%. Αύξηση σημειώθηκε και στις αφίξεις του πρώτου διμήνου από την Γερμανία (55,0%), το Ισραήλ (60,6%), και την Ελλάδα (21,8%). Εξαίρεση στα πολύ θετικά αποτελέσματα αποτελεί η  μείωση των αφίξεων περιηγητών από Ρωσία κατά 18,9%, για το πρώτο δίμηνο. Ακόμα όμως και γι’ αυτήν την αγορά, οι ενδείξεις από την πρόσφατη συμμετοχή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στην έκθεση ΜΙΤΤ Μόσχας, καταδεικνύουν ότι οι επιδόσεις ενδεχομένως να βελτιωθούν στη συνέχεια της χρονιάς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι, πέραν των εξαιρετικών επιδόσεων του Φεβρουαρίου 2018, που όπως αναφέρθηκε σημείωσε τη μέγιστη ιστορικά ροή αφίξεων για το συγκεκριμένο μήνα, όλοι οι προηγούμενοι  μήνες, από τον Μάρτιο 2017, έχουν σημειώσει ανάλογα ρεκόρ, καταρρίπτοντας τις μέγιστες επιδόσεις των αντίστοιχων τους μηνών και περνώντας στην ιστορία ως οι πιο επιτυχημένοι. Το σύνολο των αφίξεων περιηγητών για την περίοδο Μαρτίου 2017 - Φεβρουαρίου 2018, έφτασε στα επίπεδα των  3.684.601.

“Μέσα από τα πιο πάνω στοιχεία δεικνύεται για μια ακόμα φορά η σοβαρή κα μελετημένη δουλειά που γίνεται στον τομέα του τουρισμού, ο οποίος συνεχίζει να διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στην πορεία ανάπτυξης που ακολουθεί η οικονομία της Κύπρου. Παράλληλα, μέσα από τα αποτελέσματα, αντικατοπτρίζεται και επιβραβεύεται η πολυεπίπεδη και εντατική προσπάθεια και αγαστή συνεργασία όλων των τουριστικών εταίρων για βελτίωση του μεγάλου στοιχήματος της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου”, αναφέρει σχετικά ο ΚΟΤ.
Στη φωτογραφία, άποψη της Λευκωσίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top