Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός υπαίθρου

Η παράδοση, εργαλείο ανάπτυξης στον τουρισμό υπαίθρου

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 March 2018, 11:26

To Travel Massive Κρήτης διοργανώνει ημερίδα – συζήτηση στην Αργυρούπολη Ρεθύμνου με θέμα 'Η παράδοση, εργαλείο ανάπτυξης στο Τουρισμό Υπαίθρου', με αφορμή τα ήθη, τα έθιμα και τους εορτασμούς για την Αγία και Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα, στο τόπο.


Το Travel Massive - Chapter Crete, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Αργυρούπολης, την Ενορία Αργυρούπολης Ρεθύμνης, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Κρήτης – Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας στην Αργυρούπολη και τον Δήμο Ρεθύμνου – Γραφείο Τουρισμού & Πολιτισμού, πραγματοποιούν τη Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου, στην πλατεία Αγίου Ιωάννη Αργυρούπολης σε ανοικτή συζήτηση, για το τουρισμό και τη σύνδεσή του με τη παράδοση και τα προϊόντα του τόπου.

Το θεματολόγιο και οι εισηγητές της συζήτησης:

  • ”Οικοτουριστικό χωριό Έναγρον, μοντέλο ανάπτυξης προς μίμηση”, Αναστασία Χατζηιώαννου, Project Manager στην EyeWide Digital Marketing, με ειδίκευση στο τομέα του τουρισμού.
  • ”Συνδέοντας τα τοπικά προϊόντα με την τουριστική κατανάλωση”, δρ Σταύρος Χατζημαρινάκης, εκπρόσωπος του Εργαστήριου Ερευνών και Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού (ΕΡ.Ε.ΔΟ.ΛΟ.Τ.) του Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • ”Οι αξίες της πολιτιστικής κληρονομιάς ως μέσο προσέγγισης επισκεπτών”, Mihaela Lica Butler, βραβευμένη ταξιδιωτική συγγραφέας, ιδρύτρια και κύριος συνεργάτης στην εταιρεία Δημοσίων Σχέσεων Pamil Visions
  • ”Βιωματικός τουρισμός στις αγροτικές περιοχές: Βιώσιμα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν εκπλήξουν τον επισκέπτη και να ωφελήσουν τις τοπικές κοινότητες”, Anula Galewska, υπεύθυνη επιχειρησιακής διεύθυνσης στην εταιρεία Urban Adventures και συνιδρυτής της ειδησεογραφικής πύλης για βιώσιμες τουριστικές ειδήσεις Travindy.Το χωριό της Αργυρούπολης βρίσκεται χτισμένο στα ερείπια της Αρχαίας Λάππας, στην καρδιά της Κρήτης. Ο οικισμός της είναι χαρακτηρισμένος ως διατηρητέος από το 1983 και σήμερα ο επισκέπτης στο διάβα του, μπορεί να συναντήσει ανάμεσα στα Μινωικά, τα Ελληνιστικά, τα Βυζαντινά, αλλά και Ρωμαϊκά ερείπια, κατοικίες από την περίοδο των Ενετών, αλλά και παραδοσιακά Κρητικά σπίτια.

Το Travel Massive αποτελεί παγκόσμια κοινότητα για την τουριστική βιομηχανία. Συνδέει πάνω 39.000 μέλη σε 149 “κεφάλαια” που περιλαμβάνουν: επαγγελματίες ηγέτες στη τουριστική βιομηχανία, ειδικούς στο χώρο, νεοφυής εταιρίες, ανθρώπους του marketing, δημιουργούς περιεχομένου και προορισμούς σε 180 διαφορετικές χώρες. Όλοι έτοιμοι να μοιραστούν ιδέες και συνεργαστούν ώστε να διαμορφώσουν ριζικά τον Παγκόσμιο τουρισμό. Το Travel Massive Κρήτη είναι από τα “κεφάλαια” αυτής διαδικτυακής κοινότητας, που ως σκοπό έχει να συγκεντρώσει τους ανθρώπους του τουρισμού και τις απόψεις τους, στο νησί της Κρήτης, βοηθώντας στην καλύτερη προβολή του τόπου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top