Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ταξίδι

Οι Βρετανοί ίσως αναγκαστούν να πληρώσουν 14 ευρώ την άδεια, για να ταξιδέψουν στην ΕΕ

Βίκυ Καραντζαβέλου - 21 Μάρτιος 2018, 15:19

Οι ταξιδιώτες (Ευρωπαίοι της ΕΕ και Βρετανοί) θα υποβάλουν online αίτηση για το 'ETIAS' (Electronic European Travel Information and Authorisation System), με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ισχύει για το 'ESTA', για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.


Οι Βρετανοί ενδέχεται να χρεώνονται 14 ευρώ για να εκδώσουν μια online άδεια για ταξίδια σε οποιαδήποτε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης -το Ηνωμένο Βασίλειο με τη σειρά του θα επιβάλει παρόμοια χρέωση για τους επισκέπτες από την Ευρώπη, στο πλαίσιο των νέων μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες προτάσεις, οι άδειες αυτές θα ισχύουν από τρία έως πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον σύμβουλο αερομεταφορών Eddie Redfern.

Μιλώντας κατά τη χθεσινή ενημέρωση του ABTA, του Συνδέσμου Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων, σχετικά με το Brexit, ο Redfern δήλωσε ότι το προτεινόμενο σύστημα “ETIAS” (Electronic European Travel Information and Authorisation System) θεσμοθετήθηκε βάσει των θεμάτων ασφαλείας και όχι βάσει Brexit. “Το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη εξέταζε την εισαγωγή ενός τέτοιου πλαισίου”, είπε ο Redfern, “Θα προτεινόταν ανεξάρτητα από το Brexit”.

Η ΕΕ σκοπεύει να επιβάλει αυτές τις ταξιδιωτικές άδειες για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι εκτός Schengen και όχι μόνο για το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Redfern, που είναι μέλος του Chartered Institute of Logistics and Transport, το οποίο ειδικεύεται σε ρυθμιστικές υποθέσεις.

Οι ταξιδιώτες θα υποβάλουν αίτηση για το “ETIAS” online, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ισχύει για το “ESTA”, για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Με κόστος 14 δολάρια, το ESTA είναι ελαφρώς φθηνότερο, αλλά ισχύει μόνο για δύο χρόνια.

Οι αιτούντες θα πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων που αποσκοπούν στον εντοπισμό των παράνομων μεταναστών, καθώς και εκείνων που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια ή κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα, τη διεύθυνση, τα στοιχεία επαφής και απασχόλησής τους ή το όνομα του πανεπιστημίου τους και λεπτομέρειες για την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες. Θα πρέπει επίσης να παράσχουν λεπτομέρειες για σοβαρές καταδίκες, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριώ για ρατσισμό και ξενοφοβία, και να εξηγήσουν τους λόγους για τυχόν ταξίδια που έχουν κάνει σε εμπόλεμες ζώνες ή περιοχές συγκρούσεων. Επιπλέον, θα πρέπει να δώσουν μια διεύθυνση για την πρώτη διανυκτέρευση του ταξιδιού τους.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις για το “ETIAS” δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top