Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουρισμού

Σκι, ορειβασία, αναρρίχηση και πεζοπορία κομμάτια των αυθεντικών εμπειριών που παρέχει η Ελλάδα

Τατιάνα Ρόκου - 26 March 2018, 10:02

Ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του UNWTO Zurab Pololikashvili και τον υπουργό Τουρισμού της Ανδόρρας Francesc Camp, με στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας σε ό,τι αφορά στα επιτυχημένα μοντέλα ανάπτυξης του ορεινού και χειμερινού τουρισμού.


Το πλαίσιο και τους στόχους της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού στην Ελλάδα, παρουσίασε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, στο 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τον Τουρισμό Βουνού, που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού στην Ανδόρρα.

Συναντήθηκε και συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Zurab Pololikashvili για τις επόμενες προγραμματιζόμενες δράσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας του υπουργείου με τον ΠΟΤ. Επίσης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Ανδόρρας, Francesc Camp και με τη δήμαρχο Escaldes-Engordany της Ανδόρρας, Trinidad Marin Gonzalez, με στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας σε ό,τι αφορά στα επιτυχημένα μοντέλα ανάπτυξης του ορεινού και χειμερινού τουρισμού.

Ο κ. Τζιάλλας αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού και στη στενή συνεργασία με τις περιφέρειες και τον ιδιωτικό τομέα για την επίτευξη του στόχου για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα, και ειδικότερα για την οργανωμένη ανάπτυξη προϊόντων και εμπειριών που συνδέονται με το χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη νέων ορεινών προορισμών της χώρας.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, επισήμανε τις ευεργετικές συνέπειες της ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ των χειμερινών προορισμών και των περισσότερο δημοφιλών θερινών, καθώς εξασφαλίζεται με βιώσιμο τρόπο η συνεχής άνοδος όλων των μεγεθών, συμπεριλαμβανομένων των αφίξεων και εσόδων.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ανάπτυξη και δυναμική προώθηση και προβολή θεματικών τουριστικών προϊόντων στη βάση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, και ειδικότερα όσον αφορά στις δραστηριότητες που συνδέονται με το βουνό, όπως το σκι, η ορειβασία, η αναρρίχηση και η πεζοπορία, ως κομμάτι των αυθεντικών εμπειριών που παρέχει η χώρα μας και αποτελεί κυρίαρχη πλέον τάση στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Στα κύρια συμπεράσματα που ανέδειξε το συνέδριο είναι η αυθεντικότητα των προορισμών και των εμπειριών που προσφέρουν, η υψηλή ποιότητα, καθώς και ο ρόλος της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών στην ξενοδοχειακή και τουριστική αγορά, που σταδιακά αλλάζουν το τοπίο και τις τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό.Στη φωτογραφία, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας με τον υπουργό Τουρισμού της Ανδόρρας,  Francesc Camp (αριστερά) και με τη δήμαρχο Escaldes-Engordany της Ανδόρρας, Trinidad Marin Gonzalez.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top