Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πολιτισμός

Νέο επενδυτικό κίνητρο για την παραγωγή κινηματογραφικών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 28 Μάρτιος 2018, 10:03

'Το νέο σχέδιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα', δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς. Ήδη, 75 εκατ. ευρώ έχουν εξασφαλιστεί, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα δοθούν ακόμα 375 εκατ. ευρώ.


Η χρόνια απαίτηση του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα για παροχή κινήτρων για την παραγωγή κινηματογραφικών έργων που θα προβάλουν τη χώρα μας σε εκατομμύρια τηλεθεατές φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Είναι γνωστό ότι ένα από τα καλύτερα εργαλεία του marketing είναι η προώθηση των φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων μιας χώρας μέσω των ταινιών όπου χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούν και ετσι τους δημιουργείται το κίνητρο να επισκεφθούν αυτή τη χώρας. Πολλάπλά τα παραδείγματα, της Σαντορίνης, της Μυκόνου, και πρόσφατα αυτό της Ζακύνθου που μέσω ταινιών έγιναν γνωστοί τουριστικοί προορισμοί.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, παρουσίασαν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης” την πρωτοβουλία του υπουργείου “Νέο Επενδυτικό Κίνητρο για την Παραγωγή Κινηματογραφικών Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα”, ενώπιον εκπροσώπων του κλάδου - παραγωγών, σκηνοθετών και ηθοποιών.Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Παππάς, σημείωσε ότι “σήμερα δεν εξαγγέλλουμε, αλλά αναδεικνύουμε αυτό που θα έπρεπε να είναι ήδη πραγματικότητα. Δυστυχώς, κατά το παρελθόν η Πολιτεία δεν αφιέρωσε ούτε τον κόπο ούτε τους πόρους για τη στήριξη του συγκεκριμένου τομέα”. Ανέφερε ακόμα πως “το νέο σχέδιο για τη στήριξη των οπτικοακουστικών παραγωγών έχει εξαιρετικά πλεονεκτήματα”, εξήγησε ότι “75 εκατ. ευρώ έχουν ήδη εξασφαλιστεί” και ζήτησε από τους ανθρώπους του κλάδου να το αγκαλιάσουν, να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί, καθώς “ο κόσμος της δημιουργίας μπορεί να παίξει ρόλο ατμομηχανής, πολλαπλασιάζοντας τα θετικά μηνύματα. Ο κλάδος σας μπορεί να γίνει κλάδος αιχμής για μια Ελλάδα που ανακάμπτει”.

Από την πλευρά του, ο κ. Κρέτσος, αφού εξήγησε ότι “σε αυτήν τη μικρή Οδύσσεια μίλησα με πολύ κόσμο και όλοι μου προσέφεραν τη δική τους εμπειρεία”, τόνισε πως “πολλοί θεωρούν ότι τώρα είναι η χρυσή εποχή της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, γιατί οι εταιρείες παραγωγής περιεχομένου θέλουν να μπουν στην αγορά. Η Ελλάδα διεκδικεί ένα μερίδιο από αυτή τη δομική αλλαγή και αυτό είναι το σημαντικό που προσφέρει η πρωτοβουλία μας. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να έχετε ‘μπάρμπα στην Κορώνη’, καθώς το σύστημα είναι διάφανο. Υπάρχουν 75 εκατ. ευρώ που σας περιμένουν, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια θα δοθούν ακόμα 375 εκατ. ευρώ”. Σύμφωνα με τον κ. Κρέτσο, η συζήτηση με τους ανθρώπους του κλάδου δεν τελειώνει εδώ. Όπως σημείωσε, “πρέπει να απλώσουμε την ατζέντα, να συζητάμε την πορεία και να αξιολογούμε. Να βρισκόμαστε και να συζητάμε τι μπορούμε να διορθώσουμε. Ειδικά τώρα που υπάρχει διάθεση από όλες τις πλευρές”.Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα στοιχεία που αφορούν στα νέα κίνητρα για τη παραγωγή οπτικοακουστικών έργων, τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους παραγωγούς. Την εκδήλωση παρουσίασε η ηθοποιός κα Νεφέλη Κουρή.
Στη φωτογραφία, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στην παρουσίαση του “Νέου Επενδυτικού Κινήτρου για την Παραγωγή Κινηματογραφικών Οπτικοακουστικών Έργων στην Ελλάδα”, στο Ίδρυμα “Μιχάλης Κακογιάννης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top