Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςOn the Beach: Η Ελλάδα Νο2 δημοφιλής προορισμός για το καλοκαίρι του 2018
Τάσεις

On the Beach: Η Ελλάδα Νο2 δημοφιλής προορισμός για το καλοκαίρι του 2018

Η Χαλκιδική είναι ο τρίτος ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού OTA On the Beach, ακολουθούμενη από το Κανκούν (Μεξικό) και το Μαρακές (Μαρόκο).

Τα τελευταία στοιχεία κρατήσεων από την On the Beach αποκαλύπτουν ότι η Ισπανία και τα νησιά της αποτελούν τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών μεταξύ των Βρετανών αυτό το καλοκαίρι, με τις Βαλεαρίδες Νήσους της Μαγιόρκα να εκλέγονται ως το καλύτερο μέρος για διακοπές.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την On the Beach αποκάλυψε ότι η Ισπανία κυριαρχεί αυτό το καλοκαίρι, απο θέμα προτιμήσεων των Βρετανών παραθεριστών, διαθέτοντας προορισμούς όπως η Τενερίφη, η Κόστα Μπλάνκα, το Λανζαρότε και η Ίμπιζα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων, η Ελλάδα είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές, με θέρετρα στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, να αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι πολύ δελεαστική για τους βρετανούς τουρίστες.

Οι Βρετανοί θα επισκεφθούν και την Τουρκία για άλλη μια φορά φέτος, με τη χώρα να κατατάσσεται τρίτη πιο δημοφιλής στη λίστα, ακολουθούμενη από την πορτογαλική περιοχή του Αλγκάρβε.

Η Μάλτα, η οποία καλωσορίζει πάνω από μισό εκατ. Βρετανούς τουρίστες κάθε χρόνο, εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι είναι μια δυνατή επιλογή μεταξύ των Βρετανών, καθώς καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς αυτό το καλοκαίρι.

Τα ανερχόμενα hot spots για τους Βρετανούς
Πολλοί Βρετανοί παραθεριστές ψάχνουν νέους προορισμούς αυτό το καλοκαίρι και τα στοιχεία των κρατήσεων αποκάλυψαν πως η Σικελία, το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και η Σαρδηνία, είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι προορισμοί μεταξύ των Βρετανών τουριστών, κατακτώντας την πρώτη και την δεύτερη θέση αντίστοιχα. Η Χαλκιδική είναι το τρίτη ταχύτερα αναπτυσσόμενο θέρετρο σύμφωνα με στοιχεία της On the Beach, ακολουθούμενη από το Κανκούν (Μεξικό) και το Μαρακές (Μαρόκο).

Φθηνότερα τα ελληνικά νησιά το φετινό καλοκαίρι
Για τους Βρετανούς που προσπαθούν να κάνουν περισσότερη οικονομία φέτος, και θέλουν να κάνουν διακοπές σε φθηνότερους προορισμούς σε σύγκριση με το πέρυσι, πολλά από τα πιο δημοφιλή νησιά της Ελλάδας προσφέρουν την καλύτερη αξία, με διακοπές στα νησιά της Κω (-11%) και της Κεφαλονιάς (-8) να είναι φθηνότερα από πέρυσι.

Οι έρευνες αποκάλυψαν επίσης ότι οι διακοπές τόσο στην Κροατία όσο και στη Ζάκυνθο είναι περισσότερο από 5% φθηνότερες σε σχέση με το καλοκαίρι του 17.

Ο Alan Harding, διευθυντής μάρκετινγκ στην On the Beach, σχολίασε: “Για άλλη μια φορά η Ισπανία κυριαρχεί στην αγορά, αλλά άλλοι προορισμοί όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Μάλτα αποδεικνύονται πολύ δημοφιλείς φέτος. Τα στοιχεία των κρατήσεων που έχουμε δείχνουν επίσης ότι η Τουρκία επιστρέφει, και αναμένουμε ότι αυτή η αύξηση της δημοτικότητας θα συνεχιστεί. Η Ελλάδα είναι μια πολύ ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν αξία στις διακοπές τους, με πολλά νησιά να είναι φθηνότερα αυτό το καλοκαίρι σε σχέση με το προηγούμενο“.

Τα 5 πιο δημοφιλή μέρη για το  καλοκαίρι 2018
1. Ισπανία
2. Ελλάδα
3. Τουρκία
4. Πορτογαλία
5. Μάλτα

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024