Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Προβολή προορισμού

Ευρωπαϊκός προορισμός Κύπρου EDEN 2018 η Ορεινή Λάρνακα

Βίκυ Καραντζαβέλου - 29 Μάρτιος 2018, 12:21

Είναι ένα έργο που προάγει τα μοντέλα ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και εστιάζεται σε ετήσιους εθνικούς διαγωνισμούς επιλογής ενός τουριστικού "προορισμού αριστείας" από κάθε συμμετέχον κράτος μέλος.

 

Η μονάδα τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “European Destinations of Excellence (EDEN)”, παρουσίασε τους νικητές προορισμούς της κάθε συμμετέχουσας χώρας, οι οποίοι και ανακηρύχθηκαν επίσημα πλέον ως European Destinations of Excellence 2018.

Βραβευμένος άριστος ευρωπαϊκός προορισμός Κύπρου EDEN 2018 ανακηρύχθηκε, μετά από σχετική διαδικασία διαγωνισμού που διεξήγαγε ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού που έχει τη διαχείριση του προγράμματος EDEN στην Κύπρο από το 2006, η Ορεινή Λάρνακα.

Το έργο EDEN - European Destinations of Excellence (Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί) διεξάγεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος COSME, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Μονάδα τουρισμού. Είναι ένα έργο που προάγει τα μοντέλα ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και εστιάζεται σε ετήσιους εθνικούς διαγωνισμούς επιλογής ενός τουριστικού “προορισμού αριστείας” από κάθε συμμετέχον κράτος μέλος. Μέσω της επιλογής των προορισμών αριστείας, το έργο προάγει τις αξίες, την ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών, ενώ παράλληλα βελτιώνει την προβολή των αναδυόμενων ευρωπαϊκών προορισμών, δημιουργεί πλατφόρμα για τη διάδοση ορθών πρακτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και προάγει τη δικτύωση μεταξύ των επιλεγμένων προορισμών αριστείας.

Με τον τρόπο αυτό, το EDEN βοηθά στην εξάπλωση των βιώσιμων πρακτικών που εφαρμόζονται στους Άριστους Ευρωπαϊκούς Προορισμούς και στη μετατροπή αυτών σε πόλους έλξης επισκεπτών, ολόκληρο το χρόνο, καθώς και την αξιοποίησή τους από τους αρμόδιους φορείς ως ένα εργαλείο προβολής και προώθησής τους στο ευρύτερο κοινό.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top