Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Θαλάσσιος τουρισμός

Η ΕΠΕΣΤ υπέρ της θεσμοθέτησης ενός νομικού πλαισίου για τον αθέμιτο ανταγωνισμό

Τατιάνα Ρόκου - 29 Μάρτιος 2018, 13:38

Η ΕΠΕΣΤ αναγνωρίζει τις προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη διεύρυνση και το άνοιγμα της αγοράς θαλάσσιου τουρισμού στα σκάφη σημαίας κράτους εκτός ΕΕ, ολικού μήκους άνω των 35 μέτρων, υπό τον απαράβατο όρο της ίσης μεταχείρισης με τα αντίστοιχα ελληνικά ή/και ευρωπαϊκά της ΕΕ.


To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) αναγνωρίζει τις θετικές μέχρι τώρα νομοθετικές ρυθμίσεις του αρμόδιου Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού, κυρίως από χώρες και σημαίες που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τις προσπάθειές του για τη διεύρυνση και το άνοιγμα της αγοράς θαλάσσιου τουρισμού στα σκάφη σημαίας κράτους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολικού μήκους άνω των 35 μέτρων, υπό τον απαράβατο όρο της ίσης μεταχείρισης με τα αντίστοιχα ελληνικά ή/και ευρωπαϊκά της Ε.Ε., αλλά της τήρησης της εν γένει νομιμότητας.

Παράλληλα δε, το Δ.Σ. της ΕΠΕΣΤ δηλώνει “παρών” στη χάραξη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής στο θαλάσσιο τουρισμό, για την αντιμετώπιση του αθέμιτου ανταγωνισμού, ώστε η Μεσόγειος θάλασσα να αποτελέσει μία θάλασσα ειρήνης και ελεύθερης ναυσιπλοΐας, με ενιαίους κανόνες, αλλά και θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.

“Κατ‘αυτήν την έννοια βρισκόμαστε αλληλέγγυοι στις προσπάθειες του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την θεσμοθέτηση ενός ξεκάθαρου νομικού πλαισίου προς αυτή την κατεύθυνση”, σημειώνει η διοίκηση της ΕΠΕΣΤ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top