Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

ΝΔ: Καθυστερούν τα έργα στο λιμάνι της Κω

Βίκυ Καραντζαβέλου - 02 Απρίλιος 2018, 15:40

Την ώρα που καθυστερούν τα έργα στο λιμάνι της Κω και οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις, που επλήγησαν από το σεισμό, η κυβέρνηση διέθεσε το αποθεματικό 1 δισ ευρώ για τις φυσικές καταστροφές σε άλλους σκοπούς, σημειώνει ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας.


Σαφείς ενδείξεις ότι η κυβέρνηση διέθεσε το αποθεματικό για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών για άλλους σκοπούς και για αυτό το λόγο καθυστερούν, τόσο η χορήγηση των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Κω που επλήγησαν από το σεισμό, όσο και τα έργα στο λιμάνι, προκύπτουν από την ερώτηση που κατέθεσε ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προς τρεις Υπουργούς της κυβέρνησης.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι υπάρχει έκδηλη ανησυχία για: τις πηγές και τη δέσμευση των πόρων για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης στο λιμάνι της Κω, αλλά και για το αν και πότε θα δοθούν οι αποζημιώσεις  στις επιχειρήσεις.

Αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση, μέσα στο 2017, διέθεσε το αποθεματικό του 1 δισ. ευρώ που υπήρχε στον προϋπολογισμό του 2016 για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε άλλους σκοπούς όπως:

  • Εξόφληση οφειλών του δημοσίου.
  • Χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, όπως η καταβολή 100 εκατ. ευρώ για σίτιση και φιλοξενία μεταναστών στα hotspots.
  • Εξόφληση οφειλομένων υπερωριών ενστόλων και  δημοσίων υπαλλήλων.
  • Επιχορήγηση ΔΕΚΟ για να καλύψουν τις οφειλές τους.
  • Εξόφληση των χρεών του Μεγάρου Μουσικής.
  • Χορήγηση προνοιακών επιδομάτων.
  • Καταβολή προστίμων που έχουν επιβληθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις χωματερές και για άλλους σκοπούς.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι δεν έχουν καθυστερήσει μόνο τα έργα αποκατάστασης στο λιμάνι, αλλά και η χορήγηση των αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις της Κω, που επλήγησαν από το σεισμό, και οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 684.000 ευρώ.

Ο κ. Κόνσολας θέτει τα εξής ερωτήματα προς τους υπουργούς Υποδομών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών:

1. Από πού θα προέλθουν τα 26 εκατ. ευρώ, με βάση τη μελέτη, για τη χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης στο λιμάνι. Υπάρχει σχετική απόφαση δέσμευσης των πόρων;

2. Για ποιο λόγο καθυστερούν οι αποζημιώσεις στις επιχειρήσεις της Κω που επλήγησαν από το σεισμό. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή τους;

3. Με δεδομένο ότι το 2017, η κυβέρνηση διέθεσε το αποθεματικό ύψους 1 δισ. ευρώ που προοριζόταν για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι αυτήν τη στιγμή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων φυσικών καταστροφών, που μπορεί να προκύψουν εντός του έτους;

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Το Hotel Marketing Masterclass στην Κύπρο

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top