Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Λιμένες

Εργασίες στο λιμάνι της Μυκόνου για την καλοκαιρινή σεζόν

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Απρίλιος 2018, 12:07

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού μέχρι τα τέλη του μηνός Απριλίου.


Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο λιμάνι της Μυκόνου προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών του καλοκαιριού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίσας iefimerida.

Τα έργα που γίνονται είναι η αντικατάσταση κυβόλιθων, η δημιουργία ειδικών διαδρομών ΑΜΕΑ, καθώς και η συντήρηση των πλακοστρώσεων στο νέο λιμάνι.

Το έργο υλοποιείται εξ’ ολοκλήρου με αξιοποίηση δημοτικών πόρων.

Η αντικατάσταση των κυβόλιθων στη ζώνη Segen κρίθηκε αναγκαία για την ασφαλή πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι απαραίτητες διαδικασίες για τη δημοπράτηση έργου με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών στη ράμπα 6, όπως και στο μώλο των Δηλιανών στο παλιό λιμάνι.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής στο μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού μέχρι τα τέλη του μηνός Απριλίου.

Παράλληλα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού και πρόσδεση των κρουαζιερόπλοιων του Πάσχα, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις των τουριστών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου (ΚΕΠΟΜ) ασκούσε έντονες πιέσεις για την προώθηση σχεδίων της δημοτικής αρχής για δημιουργία τουριστικών αγκυροβολίων σε διάφορες παραλίες της Μυκόνου.

Λέγεται μάλιστα πως τα σχέδια αυτά, προσβλέπουν στα έσοδα από τις εν δυνάμει 1.400 θέσεις ελλιμενισμού, θέσεις που σύμφωνα με την πρόταση διαθέτει ο Άλιμος και ο Αγ. Κοσμάς μαζί, ενώ νησιά μεγαλύτερα από την Μύκονο όπως η Σάμος, η Μυτιλήνη, η Λέρος, η Κως δεν διαθέτουν περισσότερες από 250 το κάθε ένα.|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top