Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Ναι' από το ΚΑΣ για τα γυρίσματα στο Σούνιο
Επικαιρότητα

'Ναι' από το ΚΑΣ για τα γυρίσματα στο Σούνιο

Την έγκρισή του για γυρίσματα από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, έδωσε τελικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σήμερα.

 

Το “πράσινο φως” έδωσε σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 (με προετοιμασία στις 11/4) για τη “Μικρή Τυμπανίστρια” του Τζον Λε Καρέ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας “FALIRO HOUSE PRODUCTIONS – Παραγωγές Κινηματογράφου – Τηλεόρασης ΑΕ“, με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC, βασισμένης στο έργο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο προκάλεσε το “όχι” του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι θέση για το συμβάν είχε πάρει και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδίδοντας ανακοίνωση πως θεωρεί πολύ σημαντική μια τέτοια ευκαιρία, και στηρίζει την παροχή επενδυτικού κινήτρου με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024