Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Επικαιρότητα

'Ναι' από το ΚΑΣ για τα γυρίσματα στο Σούνιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Απρίλιος 2018, 16:17

Την έγκρισή του για γυρίσματα από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, έδωσε τελικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σήμερα.

 

Το “πράσινο φως” έδωσε σήμερα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 (με προετοιμασία στις 11/4) για τη “Μικρή Τυμπανίστρια” του Τζον Λε Καρέ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας “FALIRO HOUSE PRODUCTIONS - Παραγωγές Κινηματογράφου - Τηλεόρασης ΑΕ”, με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC, βασισμένης στο έργο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7:00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο προκάλεσε το “όχι” του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.

Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι θέση για το συμβάν είχε πάρει και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εκδίδοντας ανακοίνωση πως θεωρεί πολύ σημαντική μια τέτοια ευκαιρία, και στηρίζει την παροχή επενδυτικού κινήτρου με στόχο την προσέλκυση διεθνών παραγωγών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.


|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top