Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΣυνεργασία της KLM με την Arcadis για τα βιοκαύσιμα
Αεροπορικά θέματα

Συνεργασία της KLM με την Arcadis για τα βιοκαύσιμα

Η ένταξη της Arcadis στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας για τα βιοκαύσιμα της KLM ακολουθεί τους στόχους του οργανισμού να καταστήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες πιο βιώσιμες.

Ο οργανισμός Arcadis εντάσσεται στο Εταιρικό Πρόγραμμα Βιοκαυσίμων (Corporate BioFuel – CBP) της KLM. Η ένταξη του ομίλου θα επιτρέψει στην KLM να προχωρήσει σε περαιτέρω επένδυση στα βιώσιμα βιοκαύσιμα. Η Arcadis θα αγοράσει βιώσιμα βιοκαύσιμα για όλες τις ανάγκες της για αεροπορικές μετακινήσεις. Νωρίτερα την χρονιά αυτή, και ο οργανισμός LVNL, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Ολλανδίας, εντάχθηκε στο πρόγραμμα CBP.

Η ένταξη της Arcadis στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας για τα βιοκαύσιμα της KLM ακολουθεί τους στόχους του οργανισμού να καταστήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες πιο βιώσιμες. Έχει επενδύσει ήδη σε μετεγκατάσταση των γραφείων της, ώστε να βρίσκονται πιο κοντά σε μεγάλους σιδηροδρομικούς  σταθμούς. Τα γραφεία της Arcadis γίνονται σταδιακά όλο και πιο βιώσιμα. Για παράδειγμα, δίχτυα αλιείας που δεν ήταν πλέον για χρήση, αξιοποιήθηκαν στους τάπητες. Η Arcadis επίσης δίνει ερεθίσματα στο προσωπικό της μέσα από την πολιτική της για βιώσιμες μετακινήσεις.

Το ανανεώσιμο βιοκαύσιμο συμβάλλει σημαντικά στο να γίνουν τα αεροπορικά ταξίδια πιο βιώσιμα για το περιβάλλον. Δυστυχώς, τα βιοκαύσιμα εξακολουθούν να είναι δύο έως και τρεις φορές πιο ακριβά από τα ορυκτά καύσιμα. Η KLM καταβάλει προσπάθειες να παρακινήσει την αγορά, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας. Χρειαζόμαστε την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των άλλων αεροπορικών εταιρειών. Για τον λόγο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την επένδυση της Arcadis. Μαζί της, και με τους υπόλοιπους εταίρους του προγράμματος CBP, κάνουμε ένα βήμα μπροστά στο να γίνει η πολιτική αεροπορία πιο βιώσιμη“, δήλωσε ο Erik Swelheim, οικονομικός διευθυντής της KLM.

Η αειφορία είναι μια από τις βασικές αξίες της Arcadis. Όλοι παρατηρούμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής – την άνοδο της επιπέδου της θάλασσας και τις ολοένα και πιο έντονες καταιγίδες. Θέλουμε να βλέπουμε τα οφέλη σε οτιδήποτε κάνουμε, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, όχι μόνο τώρα αλλά και για τις επόμενες γενιές. Σε αυτά περιλαμβάνονται και τα σωστά ισορροπημένα αεροπορικά ταξίδια” δήλωσε ο Peter Oosterveer, διευθύνων σύμβουλος της Arcadis.

Η βιωσιμότητα είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Πολύ συχνά συμβουλεύουμε τους πελάτες μας για βιώσιμες λύσεις. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να δώσουμε και το καλό παράδειγμα επίσης. Πλέον, επιχειρούμε ουδέτερα σε ότι αφορά το κλίμα στην Ολλανδία αλλά σαν διεθνής οργανισμός δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις αεροπορικές μετακινήσεις. Μπορούμε όμως να το κάνουμε όσο το δυνατόν πιο αειφόρα γίνεται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με το Εταιρικό Πρόγραμμα Βιοκαυσίμων της KLM και γιατί θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε βιώσιμα βιοκαύσιμα” δήλωσε ο Gert Kroon, γενικός διευθυντής της Arcadis Ολλανδίας.

Μείωση εκπομπών CO2

Η KLM στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20% το 2020 (σε σύγκριση με το 2010). Για να γίνει αυτό, η KLM όχι μόνο επενδύει σε βιώσιμα βιοκαύσιμα, αλλά στην ανανέωση του στόλου της και στις αποδοτικότερες πτητικές λειτουργίες. Η χρήση βιώσιμων βιοκαυσίμων σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κατά 80% των εκπομπών CO2 σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα. Ωστόσο, η τιμή εξακολουθεί να είναι δύο ή τρεις φορές υψηλότερη από την τιμή του κανονικού καυσίμου. Για το λόγο αυτό, υπάρχει παγκόσμια ανάγκη για τεχνολογική ανάπτυξη και περαιτέρω έρευνα για βιώσιμες πρώτες ύλες. Αυτή τη στιγμή, η παραγωγή και η αγορά για βιώσιμα βιοκαύσιμα είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Η KLM εργάζεται για την ανάπτυξη της αγοράς βιοκαυσίμων από το 2009 και παροτρύνει περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμά της. Άλλοι εταίροι στο πρόγραμμα Corporate BioFuel είναι οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας της Ολλανδίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Delft, η ABN AMRO, η Accenture, η FrieslandCampina, η πόλη του Άμστερνταμ, η Loyens & Loeff, το Ολλανδικό Υπουργείο Υποδομών και Διαχείρισης των Υδάτων, η PGGM και ο Όμιλος Schiphol.

Δεν υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα

Η KLM αγοράζει βιοκαύσιμα που προέρχονται μόνο από πρώτες ύλες που δεν έχουν αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη βιοποικιλότητα ή στην παραγωγή τροφίμων. Τα βιώσιμα βιοκαύσιμα αγοράζονται μέσω του SkyNRG και δοκιμάζονται από το SkyNRG Sustainability Board, στο οποίο ανήκουν μέλη του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για το Κλίμα και το Δίκτυο Solidaridad. Το SkyNRG πιστοποιείται από τη Στρογγυλή Τράπεζα Βιώσιμων Βιοϋλικών (RSB).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024