Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ξενοδοχία

Τιμή και αναγνώριση στο Γεώργιο Κυπριώτη από την Ένωση Ξενοδόχων Κω

Βίκυ Καραντζαβέλου - 10 Απρίλιος 2018, 11:15

Η Ένωση Ξενοδόχων Κω, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι ο Γεώργιος Κυπριώτης ήταν μια εμβληματική μορφή, η επιχειρηματική δραστηριότητα του οποίου ποτέ δεν ήταν αποκομμένη από τους ανθρώπους και τον τόπο του, ενώ εξαίρει και την κοινωνική προσφορά του ομίλου.


Η Ένωση Ξενοδόχων Κω εξέδωσε κείμενο ως “μια οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση στο Γεώργιο Κυπριώτη, αλλά και στο συνεχιστή του έργου του, Κώστα Κυπριώτη, με τον οποίο η Ένωση Ξενοδόχων Κω βαδίζει δίπλα-δίπλα εδώ και πολλά χρόνια”.

Σε αυτό η Ένωση αναφέρει τη θέση του ομίλου Κυπριώτη στον τουρισμό της Κω, αλλά και τις επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες του γιου του Γεώργιου Κυπριώτη, Κώστα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:
“Πριν από μία εβδομάδα βρεθήκαμε στο μνημόσυνο του Γεωργίου Κυπριώτη, του ιδρυτή του ομώνυμου Ομίλου Ξενοδοχείων με καταλυτική παρουσία στην τουριστική ανάπτυξη της Κω, αλλά και της Δωδεκανήσου”.

Ο Γεώργιος Κυπριώτης ήταν μια εμβληματική μορφή, η επιχειρηματική του δραστηριότητα ποτέ δεν ήταν αποκομμένη από τους ανθρώπους και τον τόπο του.

Ο Όμιλος Ξενοδοχείων Κυπριώτη, που ο Γεώργιος Κυπριώτης, έχτισε κυριολεκτικά μόνος του και από το μηδέν, αντιπροσωπεύει τη δημιουργική Ελλάδα, την Ελλάδα που ξέρει να δουλεύει, να χτίζει, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να ‘παράγει’ εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.

Σήμερα ο Όμιλος Κυπριώτη κατέχει δεσπόζουσα θέση στον τουρισμό της Κω. Αντιπροσωπεύει το 10% του συνολικού αριθμού κλινών του νησιού, απασχολεί 630 εργαζόμενους, οι 400 εκ των οποίων είναι μόνιμοι κάτοικοι της Κω. Η σχέση του Ομίλου με τους εργαζόμενους είναι μια σχέση με ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς και με το ανθρώπινο στοιχείο να έχει κυρίαρχη παρουσία.
 

Ο Γεώργιος Κυπριώτης ευτύχησε να δει το έργο του να συνεχίζεται από το γιο του, Κώστα, που σήμερα βρίσκεται επικεφαλής του Ομίλου.

Ο Κώστας Κυπριώτης έχει τις ίδιες αρχές και αξίες. Ζει και εργάζεται στην Κω μαζί με την οικογένεια του , είναι ένας από εμάς. Άνθρωπος με υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς, σεμνός και χαμηλών τόνων, έδωσε νέα ώθηση στον Όμιλο.

Με αναγνωρισιμότητα και αποδοχή από τους παράγοντες του τουρισμού στη διεθνή αγορά, διετέλεσε Πρόξενος της Σουηδίας, συμβάλλοντας όσο λίγοι στην δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης ανάμεσα στην Κω και στους επισκέπτες μας από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Ο Κώστας Κυπριώτης αντιλήφθηκε εγκαίρως τις νέες τάσεις της τουριστικής αγοράς και προχώρησε σε πρωτοποριακές επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συνέβαλαν στο να κρατηθεί όρθιο το τουριστικό μας προϊόν, στη μεγάλη κρίση που διέρχεται η χώρα μας εδώ και 8 χρόνια και πιο συγκεκριμένα:

  • Το Village Resort ήταν το πρώτο ξενοδοχείο μικτού τύπου (δωμάτια και οργανωμένα διαμερίσματα) στην Κω, δημιούργησε ένα νέο προϊόν που προσέλκυσε οικογένειες και αύξησε το χρόνο διαμονής των επισκεπτών στο νησί μας.
  • Η ένταξη της Κω στο χάρτη του Συνεδριακού Τουρισμού, οφείλεται στη μεθοδική δουλειά και προσπάθεια του Κώστα Κυπριώτη, στις διεθνείς σχέσεις και συνεργασίες που ο ίδιος έχτισε και κυρίως στη δημιουργία ενός πρότυπου συνεδριακού κέντρου, από τα μεγαλύτερα στη Μεσόγειο, χωρητικότητας 5.500 ατόμων. Χαρακτηριστικά συνέδρια ήταν της ΑΒΤΑ το 2000, το 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιοχειρουργών το 2008, 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Εμβρυακής Ιατρικής το 2012, η διοργάνωση του συνεδρίου του ρωσικού πρακτορείου VISION VOYAGE το 2013 που άνοιξε την πόρτα της ρωσικής αγοράς για την Κω, το EUSIPCO (European Signal Processing Conference) το Μάιο 2017, το EBV Elektronik τον Οκτώβριο του 2017.
  • Στόχευση στον τουρισμό υγείας και σύνδεση με την Ιπποκρατική ιδέα με τη δημιουργία αντίστοιχων υποδομών στα ξενοδοχεία του ομίλου, η ολοκλήρωση των οποίων θα προσδώσουν νέα δυναμική στον τουρισμό μας.

Ως Ένωση Ξενοδόχων Κω, έχουμε πάντα ένα δυνατό υποστηρικτή, αλλά και ως πολίτες της Κω εξαίρουμε τη μεγάλη κοινωνική προσφορά του ομίλου και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις του:

  • Συνέβαλε στην αποκατάσταση του χώρου του Ασκληπιείου
  • Διαθέτει τις εγκαταστάσεις του, αφιλοκερδώς, για τη φιλοξενία κοινωφελών, φιλανθρωπικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν σχολεία και τοπικοί φορείς
  • Στηρίζει με δωρεές το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία.
  • Το 2017 φιλοξένησε τις ομάδες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αμαξίδιο στο νησί μας. Αν δεν υπήρχε η εν λόγω φιλοξενία το πρωτάθλημα δε θα μπορούσε να διεξαχθεί.
  • Eίχε αξιόλογη και αξιοσημείωτη προσφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος το καλοκαίρι του 2014.
  • Συνέβαλε καθοριστικά στην αναστήλωση εκκλησίας της περιοχής που είχε καταστραφεί από το σεισμό.

Το άρθρο αυτό είναι μια οφειλόμενη τιμή και αναγνώριση στο Γεώργιο Κυπριώτη, αλλά και στο συνεχιστή του έργου του, Κώστα Κυπριώτη, με τον οποίο η Ένωση Ξενοδόχων Κω βαδίζει δίπλα-δίπλα εδώ και πολλά χρόνια. Θέτουμε πάντα νέους στόχους προς την αναβάθμιση και ανάδειξη του τουρισμού μας και σε αυτούς τους στόχους γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί όταν έχουμε τέτοιος υποστηρικτές”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top