Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ πρώτη ειδική εκκαθάριση τουριστικού οργανισμού στην Ελλάδα από την Deloitte
Ξενοδοχία

Η πρώτη ειδική εκκαθάριση τουριστικού οργανισμού στην Ελλάδα από την Deloitte

Η Deloitte ανέλαβε την ειδική εκκαθάριση και πώληση του ενεργητικού των τριών ξενοδοχειακών μονάδων του ομίλου επιχειρήσεων Lakitira με 615 δωμάτια στην Κω, προσεγγίζοντας παραπάνω από 60 επενδυτές. Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους το 2018.

Η Deloitte Ελλάδας βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της πρώτης ειδικής εκκαθάρισης ξενοδοχειακού οργανισμού στη χώρα, του Ομίλου Lakitira, ένα project. Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός κλάδος τουρισμού γνώρισε πρόσφατα την πρώτη διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης, η οποία αφορούσε τον Όμιλο επιχειρήσεων Lakitira, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς εποπτείας από το Εφετείο Αθηνών από τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Deloitte ανέλαβε την ειδική εκκαθάριση και πώληση του ενεργητικού των 3 ξενοδοχειακών μονάδων με 615 δωμάτια του ομίλου στην Κω, προσεγγίζοντας παραπάνω από 60 επενδυτές και εξασφαλίζοντας υψηλή συμμετοχή και τίμημα για τις μονάδες. Παράλληλα, ανέλαβε τη διοίκηση και λειτουργία της επιχείρησης, εξασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας, τα συμφέροντα των τοπικών προμηθευτών και φυσικά τους ξένους επισκέπτες – οι οποίοι δεν αναγκάστηκαν να διακόψουν βίαια τις διακοπές τους όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Στις 8 Μαρτίου 2018 ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εκκαθάρισης, με την πραγματοποίηση του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με συμμετοχή 7 επενδυτών και προσφερόμενο τίμημα από τον πλειοδότη στα 62,9 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις των πιστωτών της εταιρείας.

Τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν και πάλι τις πόρτες τους το 2018 με υψηλό ποσοστό πληρότητας, καθώς η Deloitte σχεδίασε εκ νέου την στρατηγική πωλήσεων, εξασφάλισε συνέδρια και συμβάσεις συνεργασίας με τους ισχυρότερους τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, ενεργοποίησε κανάλια απευθείας πωλήσεων και μηχανισμούς βέλτιστης αξιοποίησης αυτών, πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες εργασίες ανοίγματος όπως επικαιροποίηση δικαιολογητικών και εργασίες συντήρησης, προχωρά στην επαναπρόσληψη του εποχιακού προσωπικού και εκπαίδευση νέου και στήνει όλους τους μηχανισμούς και τις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία έως την τελική μεταβίβαση στον πλειοδότη εντός του 2018.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024