Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αερομεταφορές

Προειδοποίηση του Eurocontrol για τις πτήσεις πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

Τατιάνα Ρόκου - 11 Απρίλιος 2018, 09:29

Το Eurocontrol αναφέρει ότι πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι cruise ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης των αεροσκαφών.


Προειδοποίηση στις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, εξέδωσε χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol), λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία και κατόπιν και οδηγιών της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Αεροπορίας (European Aviation Safety Agency).

Το Eurocontrol αναφέρει ότι πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι cruise ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης των αεροσκαφών.

“Λόγω πιθανής έναρξης αεροπορικών επιθέσων στη Συρία με πυραύλους εδάφους/αέρος και πυραύλους cruise τις επόμενες 72 ώρες και την πιθανότητα διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης χρειάζεται προσοχή στον σχεδιασμό πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή πληροφοριών πτήσης (FIR) της Λευκωσίας”. Η πτητική περιοχή της Λευκωσίας που αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurocontrol καλύπτει το νησί της Κύπρου και τη γύρω θαλάσσια περιοχή, σύμφωνα με σχετικό χάρτη.

Οι ρυθμιστικές αρχές αερομεταφορών σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη εκδώσει προειδοποιήσεις προς αεροπορικές εταιρείες που εισέρχονται στο συριακό ενάεριο χώρο, με αποτέλεσμα πολλοί αερομεταφορείς να αποφεύγουν την περιοχή.

Οι μόνες εμπορικές πτήσεις πάνω από τη Συρία που έγιναν σήμερα, Τετάρτη 11 Απριλίου ήταν από τη Syrian Air και τη Middle East Airlines του Λιβάνου, σύμφωνα με το FlightRadar24.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top